ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Στην πανέμορφη Ικαρία βρέθηκε η "Ελληνική Παράδοση"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. | |
Στην πανέμορφη Ικαρία βρέθηκε η "Ελληνική Παράδοση"
Ο σύλλογος "Ελληνική Παράδοση" βρέθηκε το τετραήμερο από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, στο πανέμορφο και ιδιαίτερο νησί της Ικαρίας, ξακουστό για τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής, αλλά και για τα περίφημα και μοναδικά πανηγύρια!
Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου ο σύλλογος συμμετείχε σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωνε το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας στο χωριό Χριστός Ραχών, όπου γίναμε φορείς και παρουσιάσαμε χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο, τα οποία έγιναν αποδεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό, τόσο από τους ντόπιους, όσο και από τους υπόλοιπους συλλόγους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.
Δεν παραλείψαμε, βέβαια, την βόλτα στο όμορφο αυτό χωριό ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και στα γραφικά σοκάκια του που όλα καταλήγουν στην κεντρική πλατεία, φημισμένη για τα μαγαζιά που ανοίγουν αργά το απόγευμα και κλείνουν το επόμενο πρωί!
Η δεύτερη μέρα του ταξιδιού μας, ήταν αφιερωμένη από νωρίς το μεσημέρι στην επιτομή της Ικαριώτης εμπειρίας, το περίφημο Ικαριώτικο πανηγύρι! Σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, στο οροπέδιο Πέζι, τύχαμε σε ένα πανέμορφο ξωκκλήσι των Αγίων Αποστόλων, όπου το πανηγύρι ξεκινούσε το μεσημέρι και κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας! Το βιολί του Νίκου Φάκαρου έπαιζε για ώρες Ικαριώτικα, νησιώτικα, βάλς και τανγκό, ενώ το κέφι του κόσμου αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα με την συνοδεία πάντα του "πράμνειου οίνου", όπως λεγόταν στην αρχαιότητα το κρασί της Ικαρίας...
Την τρίτη ημέρα της παραμονής μας, επισκέφθηκαμε μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, την νότια πλευρά του νησιού. Άγιος Κύρηκος, Φάρος και τα Θέρμα, γνωστά για τα ιαματικά λουτρά του... Συνδυάσαμε βόλτα, μπάνιο και φαγητό με θέα τους Φούρνους!
Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, επισκέφθηκαμε την μονή της οσίας Θεοκτίστης σε ένα τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Το μοναστήρι δεν κατοικείται, αλλά φροντίζεται από τους ντόπιους πλέον, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την ξενάγηση... Χαρακτηριστικό και εντυπωσιακό είναι το παρεκκλήσι που είναι χτισμένο κάτω από τον βράχο!
Μετά της επίσκεψη στο μοναστήρι, μας περίμενε το γραφικό λιμάνι του Εύδηλου για βόλτα, όπου αργά το απόγευμα πήραμε το πλοίο της επιστροφής γεμάτοι από μοναδικές και όμορφες εμπειρίες!
Ευχαριστούμε πολύ τα 43 μέλη της αποστολής μας, όλα μέλη του συλλόγου μας, για την παρουσία τους σε αυτό το ταξίδι, την άψογη συμπεριφορά και την όμορφη παρέα τους!

Επίσης, να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην χορευτική ομάδα του συλλόγου μας για την εξαιρετική τους παρουσία στο φεστιβάλ, όπου εκπροσώπησαν επάξια την παράδοση του Άργους και του Μοριά!
Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας για την συνεργασία και, ιδιάιτερα, τον Χρήστο Πρασσάκη Christos Prassakis για την πρόσκλησή του να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ, για την οργάνωση, αλλά και για την εμπειρία που μας προσέφερε με αυτό το ταξίδι!

Οι δράσεις του συλλόγου μας συνεχίζονται και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ