Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Το γραφικό Βιβάρι στην Αργολίδα γιορτάζει τον Προφήτη Ηλία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 μ.μ. | |
Το γραφικό Βιβάρι στην Αργολίδα γιορτάζει τον Προφήτη Ηλία (βίντεο)
Με κάθε λαμπρότητα τιμάτε στο Βιβάρι Αργολίδος η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ναό.

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός ,ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία στο γραφικό ψαροχώρι της Αργολίδος
Ο ναός ανεγέρθη σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της.
Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου.
 Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ενδιαφέρον είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία.
Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε όλους του Ιερείς καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Προφήτη Ηλία.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ