Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Ο Ναυπλιώτης Γιώργος Διδασκάλου νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:21:00 μ.μ. |
Ο Ναυπλιώτης Γιώργος Διδασκάλου νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση με τα 28 στελέχη, σήμερα το Μέγαρο Mαξίμου ανακοίνωσε τους 24 νέους Γενικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν και αυτοί άμεσα τα καθήκοντά τους. 

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη χαθεί χρόνος σε οργανωτικά ζητήματα.

Στην πλειοψηφία τους οι νέοι Γενικοί Γραμματείς είναι νέα πρόσωπα ωστόσο όπως φαίνεται και από την μέχρι τώρα πορεία τους γνωρίζουν εκ των έσω τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Στο υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, νέος γενικός γραμματέας πολιτισμού ανέλαβε ο Γεώργιος Διδασκάλου, που κατάγεται από το Ναύπλιο.

Το βιογραφικό του:

Ο Γεώργιος Διδασκάλου γεννήθηκε στο Ναύπλιο Αργολίδας το 1972, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, ειδίκευσης στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» από το Ε.Μ.Π. και στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών Οργανισμών και Επιχειρήσεων», από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2014-2015). Υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (2013-2014).

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου (2015 – έως και σήμερα). Υπήρξε Μέλος Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.) και Επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο σε ζητήματα της επιστημονικής του εξειδίκευσης. Ομιλεί αγγλικά.

–Στη φωτογραφία (29 Σεπτεμβρίου 2015), ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παρουσιάζει τον νέο γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Γιώργο Διδασκάλου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ