ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος και τι λέει για την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. | | | |
Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος και τι λέει για την Αργολίδα
Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1969. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και στο Εργατικό Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Poitiers της Γαλλίας. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Εργάστηκε το 1995 στο Υπουργείο Προεδρίας, ως ειδικός επιστήμων σε θέματα δημόσιας διοίκησης, επί Υπουργίας Γιάννη Ποττάκη. Υπήρξε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη τα έτη 1998-2000. Από το 2000 δικηγορεί στο Ναύπλιο και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε πολλά εργατικά σωματεία (Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου-Ερμιονίδας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Ένωση Πυροσβεστών Υπαλλήλων Αργολίδας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας, Σωματεία Δημοτικών Επιχειρήσεων κ.α.).

Tα έτη 1999-2006 ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ασίνης.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 υπήρξε υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο.

Από το 2014, είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και συνεχίζει έως σήμερα τη θητεία του, από τη θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ο Γιώργος Γαβρήλος βάζει 4 προτεραιότητες για την Αργολίδα της επόμενης μέρας. Η Αργολίδα μετά την έξοδο από τα μνημόνια πρέπει να ανασυνταχθεί και να υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη με νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Οι προτεραιότητες και οι στόχοι για την περίοδο 2019-2023:

Υποδομές

1. Η οδική σύνδεση της Αργολίδας με το Εθνικό Δίκτυο της χώρας (Δερβενάκια-Εκκλησιαστικά) και η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων (Αγία Ελεούσα-Αρκαδικό).

2. Η επαναλειτουργία του τρένου και η επέκταση του προαστιακού.

3. Η ολοκλήρωση των λιμενικών έργων και μαρίνων.

4. Οι επενδύσεις σε νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την παράλληλη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, για τη στήριξη του αγροτικού και μεταποιητικού τομέα της οικονομίας μας.

5. Η συνέχιση και ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων για ολόκληρη της Αργολίδα.

6. Η λύση του υδρευτικού προβλήματος της Ερμιονίδας.

Υγεία

Η στήριξη του υπάρχοντος μοντέλου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας με τις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του νομού. Αύξηση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού με ανανέωση και εγκατάσταση αναγκαίου εξοπλισμού.

Παιδεία

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων με εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες και στη νέα γνώση.

Πολιτισμός

1. Η καλύτερη λειτουργία και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.

2. Η δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου της Επιδαύρου με ανάδειξή του σε κέντρο ιατρικού συνεδριακού τουρισμού.

3. Η οργάνωση και στελέχωση του αρχαιολογικού μουσείου Άργους.

4. Η συντήρηση και ανάδειξη σημαντικών ιστορικών κτηρίων και μνημείων της Αργολίδας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ