Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Επιχείρηση της πυροσβεστικής στον Όλυμπο για πτώση ορειβάτη σε χαράδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:11:00 μ.μ. |
Επιχείρηση της πυροσβεστικής στον Όλυμπο για πτώση ορειβάτη σε χαράδρα
Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στον Ολυμπο, ύστερα από πληροφορίες για ατύχημα με πτώση ορειβάτη.


Σύμφωνα με το Thessnews, το ατύχημα σημειώθηκε στο Λούκι του Μύτικα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας και τις Αρχές ειδοποίησαν άλλοι ορειβάτες που βρίσκονταν στον Ολυμπο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα καταγράφηκε ένα ακόμα ατύχημα, με πτώση ορειβάτη, στον Ολυμπο.

Θα στείλουν και ελικόπτερο στον Ολυμπο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έλαβε την πρώτη κλήση για το ατύχημα στον Ολυμπο, ζήτησε τη συνδρομή της 2ης ΕΜΑΚ για την προσέγγιση του άνδρα. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο ορειβάτης έχει υποστεί πολλαπλά τραύματα από την πτώση στον Ολυμπο.

Καθώς το συγκεκριμένο σημείο στον Ολυμπο, όπου βρίσκεται ο ορειβάτης -μετά την πτώση του- είναι δύσβατο έχει ζητηθεί ελικόπτερο προκειμένου να επιταχυνθεί η διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως μετάδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, ο ορειβάτης που είχε πέσει σε χαράδρα 30 μέτρων βρέθηκε νεκρός. Πηγή της πυροσβεστικής επιβεβαίωσε ότι ο άτυχος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο «Λούκι», από όπου μεταφέρθηκε στο καταφύγιο στο «Οροπέδιο των Μουσών». Από εκεί, τον παρέλαβε ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ