ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Δωρεά στο Παιδιατρικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Ναυπλίου από το σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 π.μ. | | |
Δωρεά στο Παιδιατρικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Ναυπλίου από το σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’
Στα 204.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που διατέθηκε από το σωματείο ‘’Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας το τελευταίο επτάμηνο.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από χορηγίες των μελών και των φίλων του σωματείου και χρησιμοποιήθηκαν για τον εξοπλισμό πέντε τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών Παίδων στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας - Ν.Μ. Έδεσσας, Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας "Μποδοσάκειο", Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καρύστου και
Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυθήρων. 

Επιπλέον εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα μηχανήματα δύο παιδιατρικές κλινικές, δύο παιδιατρικά ιατρεία και μία μονάδα αυξημένης φροντίδας. Πρόκειται για το Νοσοκομείο Ρόδου ''Ανδρέας Παπανδρέου'' (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας – Ν.Μ. Ναυπλίου (Παιδιατρικό Ιατρείο), το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (Παιδιατρική Κλινική), το Κέντρο Υγείας Ιθάκης (Παιδιατρικό Ιατρείο) και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας (Παιδιατρική Κλινική). Επίσης προσφέρθηκε εξοπλισμός και μηχανήματα σε δέκα ακόμα νοσοκομεία της χώρας. 

Η “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” ανέλαβε την χρηματοδότηση του Κανόνα”, ενός εργαλείου για την αντιμετώπιση των παιδιατρικών επειγόντων περιστατικών στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο μεταφράστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. O “Κανόνας” θα διατεθεί δωρεάν σε όλα τα ΤΕΠ και τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας που έχουν εξοπλιστεί ή θα εξοπλιστούν από το Σωματείο.

Από τον Νοέμβριο 2018 μέχρι σήμερα χρηματοδότησε 2 σεμινάρια A.P.L.S. και 1 σεμινάριο P.L.S. στην Αθήνα και στην Κρήτη, όπου συνολικά 77 ιατροί και νοσηλευτές εκπαιδεύτηκαν στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών.

Συγχρόνως, στα πλαίσια του προγράμματος ‘’Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων’’ πραγματοποιήσαμε 39 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής, ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Άμεσοι στόχοι του σωματείου είναι η δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και ο εξοπλισμός των Παιδιατρικών Τμημάτων σε μια σειρά νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ