Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο και πάλι στον "αέρα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 μ.μ. | |
Τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο και πάλι στον "αέρα"
 Μη νόμιμη έκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019, με συνέπεια την ακύρωση μεταξύ άλλων και της απόφασης με την οποία προχώρησε η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόφαση για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων είναι για ακόμα μια φορά στον «αέρα» και δεν αποκλείεται τελικά να έχει την υπογραφή του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της η απερχόμενη περιφερειακή αρχή. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Αποκεντρωμένης αφήνει έκθετους τόσο την περιφερειακή αρχή όσο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκο, που μεταξύ άλλων αρνήθηκε να παραχωρήσει στην αντιπολίτευση τα ηχογραφημένα αρχεία της διακοπείσας συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου. Διακόπτοντας τη συνεδρίαση ο κ. Στρατηγάκος είπε ότι θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, αλλά αργότερα εξέδωσε πρόσκληση την επόμενη μέρα. Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της συνεδρίασης της 13ης Μαρτίου υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί απόφαση για συνέχιση στις 18 Μαρτίου. Οταν το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει τα πρακτικά της 12ης Μαρτίου, η αντιπολίτευση ζήτησε τα ηχογραφημένα αρχεία προκειμένου να διαπιστωθεί αν το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε συναινέσει στην αλλαγή της ημερομηνίας για τη συνέχιση της διακοπείσας συνεδρίασης. Ο κ. Στρατηγάκος αρνήθηκε να παραχωρήσει τα ηχογραφημένα αρχεία και η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για παραποίηση των πρακτικών βασιζόμενη στο τηλεοπτικό βίντεο της επίμαχης συνεδρίασης. Συγκεκριμένα προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας να ακυρωθούν λόγω μη νόμιμης σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου οι αποφάσεις για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, οι σύμβουλοι Σαράντος Αλεξανδρής, Σταύρος Χρυσαδάκος και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η απόφαση-κόλαφος για την περιφερειακή αρχή σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, αλλά η δημοσίευσή της καθυστέρησε επειδή χρειάστηκε χρόνος για να καθαρογραφεί το σχετικό πολυσέλιδο έγγραφο.

Υπενθυμίζουμε ότι για την επίμαχη συνεδρίαση οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τριπόλεως μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας πραξικοπηματικού τύπου αλλοίωση των πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Ο νέος επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος με γραπτή δήλωσή του σχολιάζει: «Δεκτές κρίθηκαν οι προσφυγές που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος από τις 28-3-2019 στην Επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ. 30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κατά των αποφάσεων απαλλοτριώσεων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019 για το έργο αυτό λόγω μη νόμιμης σύγκλησής του. Υπερασπίζουμε τη νομιμότητα απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή της περιφερειακής αρχής της Πελοποννήσου και της τακτικής της «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα «αμαρτωλό» έργο. Για μια ακόμη φορά διατυπώνουμε τη σταθερή αντίθεσή μας στην ουσία της επιλογής της διαχείρισης των απορριμμάτων από την περιφερειακή αρχή και την κυβέρνηση προτάσσοντας και διεκδικώντας ένα διαφορετικό μοντέλο εναλλακτικής και αποκεντρωμένης διαχείρισης, φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικό για τους πολίτες. Οφείλει η νέα περιφερειακή αρχή να εγκαταλείψει το σχέδιο ΣΔΙΤ του κ. Τατούλη. Δεν μπορεί πλέον να μας λέει ότι δεν γίνεται αλλιώς. Τώρα μπορεί και πρέπει να υπάρξει λύση βιώσιμη για το περιβάλλον και οικονομικά συμφέρουσα για τους πολίτες της Πελοποννήσου».

Πηγή: eleftheriaonline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ