ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Ελαφόνησος: Το 1/4 του πανέμορφου νησιού έγινε στάχτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. | |
Ελαφόννησος: Το 1/4 του πανέμορφου νησιού έγιναν στάχτη
Σκληρή μάχη με τις φλόγες για δύο 24ωρα δίνουν οι πυροσβέστες στην Ελαφόνησο. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς στο νησί βρίσκονται σε ύφεση αργά το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο οι Αρχές φοβούνται αναζωπύρωση, όπως σημειώθηκε και χθες. 

Η δήμαρχος κ. Λιαρού δήλωσε στο One Channel πως «φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα πλέον, αλλά υπάρχει ανησυχία για τυχόν αναζωπυρώσεις το βράδυ. Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός είναι σε πλήρη επιφυλακή. Ελπίζουμε ο καιρός να είναι με το μέρος μας». 

Επιπλέον η Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν κινδύνεψαν πολίτες και έγιναν δύο προληπτικές εκκενώσεις δύο σημείων κοντά σε εστίες. Λόγω της σοβαρής κατάστασης από νωρίς το μεσημέρι μετέβη στο νησί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να συντονίζει από κοντά την επιχείρηση πυρόσβεσης. 

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφταναν κατά διαστήματα ακόμη και τα 8 μποφόρ και οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του οικισμού Παναγιά καθώς και στην παραλία του Σίμου, όπου οι φλόγες πλησίαζαν στο κάμπινγκ. Παράλληλα, έκλεισε για κάποια ώρα η πορθμιακή γραμμή προκειμένου να μην μεταβαίνουν νέοι επισκέπτες στο νησί. 

Την ίδια ώρα κατά εκατοντάδες έφευγαν οι τουρίστες. Υπολογίζεται ότι το νησί εγκατέλειψαν συνολικά 3.000 επισκέπτες. Στην Ελαφόνησο μέχρι και αυτή την ώρα παραμένουν και επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, πεζοπόρα αερομεταφερόμενα με 47 πυροσβέστες από την Αθήνα, την Δ. Μακεδονία και την Πελοπόννησο, καθώς και οχήματα που έφτασαν για ενίσχυση. 

Οι δυνάμεις που πετούσαν στο νησί έως τη δύση του ηλίου ήταν 4 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL, 5 ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο για το συντονισμό από αέρος. Παρά τη δύσκολη μάχη των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, τουλάχιστον το 25% του πανέμορφου νησιού έχει γίνει στάχτη. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Π.Υ. καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ