Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Καλά στην υγεία τους οι 51 επιβάτες του "Flying Cat 3" που συγκρούστηκε με θαλάσσιο ταξί στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | |
Καλά στην υγεία τους οι 51 επιβάτες του "Flying Cat 3" που συγκρούστηκε με θαλάσσιο ταξί στην Ύδρα
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Κυριακής 4 Αυγούστου 2019, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Γ “FLYING CAT 3” Ν.Π. 10562 για περιστατικό σύγκρουσης του εν λόγω πλοίου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΩ” Ν.Υ. 1065 στη θαλάσσια περιοχή 1ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Ύδρας.

Το “FLYING CAT 3” το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ερμιόνης προς λιμένα Ύδρας και στη συνέχεια Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στην Ύδρα, όπου αποβίβασε τους 51 επιβάτες του, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός των επιβατών ή του πληρώματος, παρά μόνο μικρής έκτασης υλική ζημιά στην αριστερή πρωραία πλευρά του.

Το “ΝΗΣΩ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στο νεώλκειο Παλαμιδά Ύδρας, όπου το σκάφος ανελκύστηκε, ενώ ο 41χρονος κυβερνήτης του μεταφέρθηκε στο Κουλούρειο Νοσοκομείο “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το Ε/Γ-Δ/Γ παρέμεινε στο λιμένα Ύδρας μέχρι την διαπίστωση της έκτασης των ζημιών, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί απέπλευσε για λιμένα Πειραιά με 199 επιβάτες.

Κατά τον κατάπλου του, το πλοίο έλαβε απαγόρευση απόπλου από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, η οποία ήρθη μετά τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ