ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Έκτακτο: Πτώση ελικοπτέρου στο Γαλατά Τροιζηνίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:06:00 μ.μ. | | | | |
Έκτακτο: Πτώση ελικοπτέρου στο Γαλατά Τροιζηνίας (βίντεο)
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων σημειώθηκε πτώση ελικοπτέρου στην Τροιζηνία στην περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και τον Πόρο.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν τρια άτομα χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους. Στο σημείο βρίσκονται για βοήθεια παραπλέοντα σκάφη. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από ντόπιους το ιδιωτικό ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδια πριν την συντριβή του στη θάλασσα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ στο σημείο κατευθύνονται οι λιμενικές αρχές και η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, από τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου, σε επιφυλακή έχει τεθεί το Κέντρο Υγείας Γαλατά, γιατροί του οποίου μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή στο σημείο της πτώσης του πολιτικού ελικοπτέρου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Επίσης, ο Νίκος Παπαευσταθίου έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το νοσοκομείο Ναυπλίου, ενώ ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γαλατά, συνοδευόμενο από γιατρό του Κέντρου, αναμένει στην παραλία.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 επιβάτες στο μοιραίο πολιτικό ελικόπτερο, ενώ δύτες έχουν ήδη βουτήξει στη θάλασσα και ερευνούν για τους επιβαίνοντες.

Το ελικόπτερο που είχε απογειωθεί στις 15:40 έπεσε στη θάλασσα στη θέση ανάμεσα ανάμεσα στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια, ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά αφού πρώτα προσέκρουσε σε καλώδια που συνδέουν την Πελοποννησο και τον Πόρο..
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι επιβάτες στο ελικόπτερο ήταν τέσσερις χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τύχη τους.

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ λένε ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από τον Γαλατά με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ναυτικός που βρισκόταν στο σημείο είπε στην ΕΡΤ «πήγαινα να από τη νότια μπούκα του λιμανιού του Γαλατά όταν είδα το ελικόπτερο να κάνει μια περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, να ακολουθεί έκρηξη και τελικά το ελικόπτερο έπεσε στο νερό».

Επί τόπου βρίσκονται ήδη 6 σκάφη του Λιμενικού και δύτες της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών που αναζητούν ίχνη των επιβαινόντων στο ελικόπτερο, το κέλυφος του οποίου εκτιμάται ότι βρίσκεται σε βάθος 4-5 μέτρων.

Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο Super Puma. Από το ατύχημα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ