ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Συμβουλές από τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Γιάννη Ηλία για την διατροφή στον καύσωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
Συμβουλές από τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Γιάννη Ηλία για την διατροφή στον καύσωνα
Πέρα από τις γνωστές μεθόδους προφύλαξης (επιλέγουμε σκιά, φοράμε καπέλο και ανοιχτόχρωμα ρούχα, αποφεύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο κτλ.), η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην προφύλαξή μας από την υπερθερμία και τις επιπτώσεις της.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ 

Αυξημένη λήψη υγρών:
Χρειαζόμαστε 1 ml υγρών ανά 1 θερμίδα που προσλαμβάνουμε, συν τις απώλειες από τον ιδρώτα μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεπεράσουμε τουλάχιστον τα 3-4 λίτρα περίπου ημερησίως. 


Νερό:
Προτεραιότητα δίνουμε στο νερό, δροσερό έως παγωμένο.  Μπορούμε να συμπληρώσουμε την πρόσληψη υγρών με κρύο τσάι και φυσικούς χυμούς, με μέτρο όμως, αφού το τσάι έχει καφεΐνη (διουρητική δράση) και οι χυμοί θερμίδες. 

Αποφεύγουμε αναψυκτικά, αλκοόλ και καφέ: 
Αμφίβολο αποτέλεσμα στη δίψα και πολλές θερμίδες έχουν τα αναψυκτικά, ενώ το αλκοόλ και ο καφές έχουν διουρητική δράση και αφυδατώνουν το σώμα. 

Συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών:
Είναι πλούσια σε υγρασία (νερό), απαραίτητες βιταμίνες για την τόνωση και ενδυνάμωση του οργανισμού το καλοκαίρι (π.χ. Α, C, καροτένια κ.α.) και αναγκαίους για την υδατική ισορροπία ηλεκτρολύτες (π.χ. κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο κ.α.). 

Ελαφρά γεύματα:
Τα μεγάλα, λιπαρά και βαριά γεύματα και φαγητά μας φουσκώνουν, μας ζεσταίνουν παραπάνω και μας επιφέρουν δυσφορία και λήθαργο. 

Αλάτι:
Το αλάτι αυτήν την εποχή δεν Θα πρέπει να αποκλείεται από το διαιτολόγιο μας, εκτός φυσικά αν οι συνθήκες (Θέματα υγείας) το απαιτούν.  Μην το παρακάνετε όμως, απλά αλατίστε ελαφρά το φαγητό σας. 

Γιάννης Ηλίας Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ