ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Η πιο δύσκολη μέρα σήμερα για φωτιές εν μέσω καύσωνα (χάρτης)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. | |
Η πιο δύσκολη μέρα σήμερα για φωτιές εν μέσω καύσωνα (χάρτης)
Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού έχει τεθεί και σήμερα η Πολιτική Προστασία καθώς και η Πυροσβεστική, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να βρίσκεται στην κατηγορία «5» και το κύμα καύσωνα να είναι προ των πυλών.


Η χειρότερη μέρα είναι η σημερινή γι' αυτό και ολόκληρος ο μηχανισμός είναι σε συναγερμό και πλήρη ετοιμότητα από το πρωί του Σαββάτου ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και ταχύτατα τυχόν πυρκαγιά, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις.

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία , κεντρική και νότια Εύβοια)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Ευρεία σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Παράλληλα σε λετουργία τίθεται ο αριθμός 112 για τη δυνατότητα ειδοποίησης των πολιτών στα κινητά τηλέφωνα, αν υπάρξει ανάγκη.

«Προχωρήσαμε σε έκδοση σήματος λήψης επιπλέον έκτακτων μέτρων και ετοιμότητας λόγω της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ζητήσαμε την άμεση σύγκληση των συντονιστικών οργάνων Πολιτικής Προστασίας των περιφερειακών ενοτήτων αλλά και των συντονιστικών τοπικών οργάνων των δήμων που εμπλέκονται στην γενική επιφυλακή. Το επόμενο τριήμερο αναμένουμε και καλούμενά να διαχειριστούμε ακραία καιρικά φαινόμενα» συνέχισε.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της περιουσίας της ζωής του καθενός, αλλά και του περιβάλλοντος. Σε αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας ή πρωτοβουλίας που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς ή ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σε άμεση κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά σε κάθε χωριό σε κάθε κωμόπολη και πόλη και επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον αριθμό 199.Το Π.Σ. και όλες οι δυνάμεις οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε γενική επιφυλακή» υπογράμμισε ακόμη.

«Συνιστούμε νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Στο επόμενο τριήμερο επιβάλλεται να είμαστε όλοι προσεκτικοί , όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση όλοι σε κινητοποίηση. Είναι ώρα όλοι να συνεργαστούμε για να προστατευτούμε. Καλή δύναμη» κατέληξε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ