ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Αυτό είναι το ελικόπτερο που συνετρίβη στον Γαλατά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | | |
Αυτό είναι το ελικόπτερο που συνετρίβη στον Γαλατά (βίντεο)
 Αυτό είναι το ελικόπτερο A-190C που ανήκε στην εταιρεία ενοικιάσεως ελικοπτέρων IFLY και που στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι το απόγευμα της Τρίτης 20 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά.  


Πρόκειται για μια εταιρεία με σημαντική παρουσία στον χώρο των ενοικιάσεων αεροσκαφών και ελικοπτέρων, η οποία διαθέτει στον στόλο της άλλα έξι ελικόπτερα και 2 ιδιωτικά αεροσκάφη.

Μάλιστα πληροφορίες από επιχειρηματικούς κύκλους θέλουν την εταιρία να έχει σχέση με τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Στέγγο, ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς.

Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ελικόπτερο φέρεται να απογειώθηκε από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Κρανίδι. Από εκεί πέταξε με προορισμό τον Γαλατά Πόρου όπου θα επιβιβαζόταν ένα ακόμα άτομο και θα έφευγαν για το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πιλότος που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο Ρώσοι επιβάτες του να χάσουν τη ζωή τους.
Ο Νίκος Καρυστινός όπως είναι το όνομα του άτυχου πιλότου ήταν πατέρας τριών παιδιών και απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ηταν ο πρώτος που εντοπίστηκε στο βυθό και ανασύρθηκε νεκρός μαζί με τους Ρώσους Abramov M. και Davel A. που επιβιβάστηκαν στο Γαλατά έχοντας ως προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τι είδε ο άνθρωπος που μετέφερε τους επιβαίνοντες στο ελικοδρόμιο


Αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα ο άνθρωπος που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον πιλότο και τους δύο Ρώσους στο ελικοδρόμιο, σε επικοινωνία με το Open TV και τον Δημήτρη Φρέσκο περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άτομα ρωσικής καταγωγής, ηλικίας 40-45 ετών, ενώ ο πιλότος ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το ελικόπτερο φάνηκε να έχει προβλήματα από τη στιγμή που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο. «Κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήγαινε κάπως περίεργα», είπε χαρακτηριστικά.


Πώς έγινε η τραγωδία

Στο σημείο εντοπίστηκαν συντρίμμια. Πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, μάλιστα, αναφέρουν ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το Κρανίδι με ενδιάμεση στάση στον Γαλατά, προκειμένου να παραλάβει ένα άτομο και τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή, έπεσε στη θάλασσα. Στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Το OPEN TV και ο Αλέξανδρος Καλαφάτης βρέθηκαν στον Πόρο, προκειμένου να καλύψουν το ρεπορτάζ με τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δύο επιβάτες και ένας πιλότος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ελικόπτερο έπεσε σε καλώδια και στη συνέχεια κατέπεσε στη θάλασσα. Μάλιστα, ακόμη και μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης, δύτες «χτένιζαν» την περιοχή, με τα συντρίμμια του ελικοπτέρου να βρίσκονται στη θάλασσα. Το ρεύμα, πάντως, στο νησί, θα αποκατασταθεί πλήρως το πρωί της Τετάρτης, 21 Αυγούστου.

Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την τραγωδία στον Πόρο


Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρεται στο τραγικό συμβάν.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες, έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές για τον εντοπισμό του» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συγκεκριμένα, στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, ύστερα από αυτήν τη συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το Κέντρο. Η ΥΠΑ, από τη στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο, ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων» προστίθεται ακόμη.

«Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, η οποία εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly» για την πτώση του ελικοπτέρου

H διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ