ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Το χρονικό της ναυτικής τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:18:00 π.μ. | | |
Το χρονικό της ναυτικής τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας (βίντεο)
Το βράδυ της Παρασκευής, ένα ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι, συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, όπου βρίσκονταν δύο άνδρες και μία γυναίκα, ελληνικής καταγωγής.


Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής. Η σύγκρουση των δύο σκαφών έγινε μόλις 350 μ. από την ακτή στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας, στο Κρανίδι

Ενα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι- δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά- συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τρεις Ελληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα. «Το ταχύπλοο πέρασε πάνω από το αλιευτικό», δήλωσε ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, μιλώντας στο Open, που περιγράφοντας τις συνθήκες της φονικής σύγκρουσης ανέφερε ότι το φουσκωτό έπεσε στο ξύλινο σκάφος την ώρα που το δεύτερο σήκωνε δίχτυα.

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση το ξύλινο αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη. Οι Γάλλοι τουρίστες που επέβαιναν στο φουσκωτό ταχύπλοο είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Αλκοτέστ στους Γάλλους μετά τη σύγκρουση

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Επιπλέον εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Πληροφορίες για άνδρα που εξαφανίστηκε

Στο φουσκωτό ταχύπλοο επέβαινε ένας ακόμη άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ από την προανάκριση. Ομως, ο συγκεκριμένος μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών αποβιβάστηκε και εξαφανίστηκε.

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο του δυστυχήματος μετέβησαν τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Τα πρώτα δραματικά λεπτά μετά το δυστύχημα

Δραματικά ήταν τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δυο σκαφών. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό, ενώ για βοήθεια έσπευσαν και πολλοί ιδιώτες που πρόσφεραν τα σκάφη τους στη διάθεση των Αρχών.

Εκείνες τις πρώτες στιγμές κανείς δεν ήξερε πόσα ανθρώπινα θύματα άφησε πίσω της αυτή η τραγωδία και όλοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Το ίδιο έκαναν και αρκετοί ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Η οικογένεια Γουλανδρή, που ήταν μια από αυτές, άνοιξε τη βίλα της προκειμένου να μπουν στην προβλήτα τα αυτοκίνητα του Λιμενικού ώστε να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ