ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο εορτασμός της Παναγίας στην Ύδρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | | | | |
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο εορτασμός της Παναγίας στην Ύδρα
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' και η περιφορά της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ύδρας - Δεκάδες εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο νησί.
Το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2019 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας χοροστατούντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιοτάτος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ,\ και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α..Α Επίσκ. Θεσπιών κ.κ. Συμεών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Περιφορά της Ιερής εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης» δια μέσου των κεντρικών οδών του οικισμού, με στάσεις όπου αναπέμπονταν δεήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο. Την θαυματουργή εικόνα υποβάσταζαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος που τους συνόδευαν μπουρλοτιέρηδες της Ύδρας
Μετά το πέρας της λιτάνευσης στην εξέδρα εμπρός από την είσοδο του Καθεδρικού Ναού στο λιμάνι της Ύδρας, τελέστηκε Αρτοκλασία, ακολούθησαν ολιγόλεπτες ομιλίες του του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'. Στη συνέχεια έγινε η απόλυση.
Αίσθηση συγκίνησης προκάλεσε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας. 
Στη συνεχεία δεκάδες κόσμου προσήλθαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» που είχε τεθεί για προσκύνηση στο κέντρο του Ναού.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Βούλγαρη-Μαραγκού, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρα κ. Κ. Αναστόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Μαρκαντώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ύδρας, οι βουλευτές Α' Πειραιά της ΝΔ κ. Κ. Κατσαφάδος και Ν. Δούνια, ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, η πρώην βουλευτής κ. Γ. Γεννιά, ο Δήμαρχος Ήλιδος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Διοικητής του ΑΤ Ύδρας Υπαστυνόμος Α' κ. Α. Μπουρδάκος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Γ. Μανδαλάκης, η εκδότρια-δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου, επίσημοι, φορείς του νησιού και εκατοντάδες κόσμου. 
Την 15η Αυγούστου στις 12:00 στη Συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού, θα γίνει η ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Πηγή: hydraspoliteia.blogspot.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ