Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από φέτος στο Δήμο Ναυπλιέων

Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από φέτος στο Δήμο Ναυπλιέων
  Αλλαγές στον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνηση για τον τρόπο εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης έχουν έρθει μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

Αν και ο σχεδιασμός του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προέβλεπε το μέτρο να εφαρμοστεί την μεθεπόμενη χρονιά για μόλις 27 Δήμους -με τους υπόλοιπους να έχουν ήδη ενταχθεί, ή να εντάσσονται στον σχεδιασμό την ερχόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή την περίοδο 2019-2020- τελικά, επικαλούμενοι «μερικές ή ολικές» ελλείψεις στις υποδομές, είναι 13 οι Δήμοι που παίρνουν «παράταση» κατά ένα έτος, συμπληρώνοντας μια λίστα 40 Δήμων οι οποίοι θα είναι και οι τελευταίοι στους οποίους θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν 59 οι Δήμοι που δήλωναν αδυναμία εφαρμογής του μέτρου από την ερχόμενη χρονιά.

Στο τέλος όμως, έπειτα από επίμονες προσπάθειες των υπηρεσιών του υπουργείου και των αρμόδιων διευθύνσεων αλλά και των δήμων, όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν για τις περιπτώσεις 39 Δήμων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων στην Αργολίδα είναι ο μόνος στην Αργολίδα ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τους 103 Δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί από την φετινή σχολική χρονιά 2019- 2020 η  υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
Η λίστα των 13 Δήμων που πήραν παράταση :
Η λίστα με το σύνολο των 40 Δήμων που το μέτρο θα εφαρμοστεί από την σχολική χρονιά 2020-2021 :
 Η λίστα των 103 Δήμους που το μέτρο θα εφαρμοστεί από την φετινή σχολική χρονιά 2019-2020 :

Δείτε ολόκληρη την ΚΥΑ ΕΔΩΙ ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ