Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Η Greenpeace υποστηρίζει πως οι φωτιές στη Σιβηρία δεν θα σβήσουν μέσα στον Αύγουστο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. | |
Η Grenpeace υποστηρίζει πως οι φωτιές στη Σιβηρία δεν θα σβήσουν μέσα στον Αυγούστο (βίντεο)
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή γύρω από την πόλη Κρασνογιάρσκ, στη Σιβηρία. Σύμφωνα με τις αρχές μέσα σε μία εβδομάδα, ο στρατός έριξε πάνω από 8 τόνους νερού και έτσι κατόρθωσε να σβήσει δεκάδες εστίες.

Ο κυβερνήτης του Κρασνογιάρσκ, Αλεξάντερ Ους δήλωσε πως κερδίθηκε μια μεγάλη μάχη και ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την πολύτιμη προσφορά τους. Όμως η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeaceαπορρίπτει τους ισχυρισμούς των ρωσικών αρχών και κάνει λόγο για απόπειρα ωραιοποίησης μιας δραματικής κατάστασης.
«Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε από τα εναέρια μέσα παρακολούθησης οι πυρκαγιές έχουν κάψει εκατομμύρια στρέμματα. Αυτό σημαίνει ότι η φωτιά μεγαλώνει, σταδιακά μεγαλώνει. Όταν μια πυρκαγιά έχει κάψει τόσο μεγάλη έκταση, είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστεί και να σπάσει σε πολλά μικρά μέτωπα. Είναι επίσης δύσκολο να εμποδίσει κανείς την εξάπλωση της. Δυστυχώς, πρέπει να περιμένουμε να βρέξει» υποστηρίζει ο ειδικός της Greenpeace στις δασικές πυρκαγιές, Αντόν Μπενεσλάβσκι.
Η Greenpeace φοβάται πως οι μεγάλες πυρκαγιές δεν θα σβήσουν εντός του Αυγούστου. Η περιβαλλοντική οργάνωση εκτιμά πως απαιτούνται πολύ πιο ισχυρές δυνάμεις, όμως η Μόσχα υποστηρίζει πως σύντομα οι φωτιές στη Σιβηρία θα αποτελούν μια κακή ανάμνηση.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ