ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο 4-6 Οκτωβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. | |
 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο 4-6 Οκτωβρίου
 Στις 4-6 Οκτωβρίου 2019 θα λάβει χώρα το 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο. Το Σεμινάριο, θεσμός που φέτος κλείνει μια δεκαπενταετή συνεπή και φιλόδοξη πορεία, μιας πληθωρικής και πολύπλευρης δράσης, θα πραγματοποιηθεί με την οργανωτική ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικού Δικαίου, της Έδρας J. Monnet «Αλληλεγγύη, Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Δράση στην ΕΕ» και της Έδρας UNESCO «Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη» του Παντείου Πανεπιστημίου. Υποστηρίζεται και ενισχύεται από το Δήμο Ναυπλίου.

Το 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου θα φιλοξενήσει 20 νέους ερευνητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την πρόοδο του ερευνητικού τους έργου ενώπιον δεκαμελούς Επιτροπής καθηγητών (Περράκης Στ., Χατζηκωνσταντίνου Κ., Τσάλτας Γρ., Δίπλα Χ.,Γρηγορίου Π., Λιάκουρας Π., Μαρούδα Μ.-Ντ., Ακριβούλης Δ., Ιωσηφίδου-Αγαπίου Κ., Σαρηγιαννίδης Μ.), στη γλώσσα εκπόνησης των εργασιών τους .Η φετινή επετειακή διοργάνωση, που υποστηρίζεται και ενισχύεται από το ΔήμοΝαυπλίου, είναι πολυθεματική και περιλαμβάνει ειδική Διεθνή Διάσκεψη με θέμα:«Δημιουργώντας ένα χώρο Δημοκρατίας, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Κράτους Δικαίου στην «Ευρώπη των 47» : το Συμβούλιο της Ευρώπης 70 χρόνια μετά». 

Στην ενότητα αυτή θα συμμετάσχουν οι: Βενιζέλος Ε., Γαβουνέλη Μ., Γιαννακάκη Μ.,Γιακουμόπουλος Χ., Δίπλα Χ., Κριάρη Ι., Μαρούδα Μ.-Ντ., Μαυρωτάς Γ.,Μπακογιάννη Ντ. (tbc), Νικολαΐδης Γ., Μπρεδήμας Α., Παπαδημητρίου Ε., Πελέκου Β.,Περράκης Στ., Πικραμένος Μ., Ποττάκης Α., Ράντος Α., Ροζάκης Χ., Σταυρίδη Τζ.,Καστανάς Η., κ.α όπως και οι αξιωματούχοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, JohanCallewaert, Markus Jaeger, Ta Oana Termacic, Lilja GretarsdoVr υπό τον Γεν.Διευθυντή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Κράτους Δικαίου DG I, Χ. Γιακουμόπουλο, οοποίος θα μεταφέρει και μήνυμα χαιρετισμού από την νέα Γεν. Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejcinovic-Buric. 

Η Διάσκεψη αυτή είναι αφιερωμένης τα 70χρονα του μεγαλύτερου πολιτικού Οργανισμού στην Ευρώπη αλλά και στα 25χρονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI).Είναι η μόνη που έγινε/γίνεται στη χώρα μας και γι’ αυτό ενέχει ιδιαίτερο συμβολισμό και σημασία.

Επίσης το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει και μια επίκαιρη συζήτηση ειδικών για το Κυπριακό με θέμα «60 χρόνια από τη Ζυρίχη και το Λονδίνο. Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμπή: Ζητήματα και προοπτικές». Θα χαιρετήσει ο πρέσβης της ΚυπριακήςΔημοκρατίας στην Αθήνα, Κενεβέζος Κ., και θα συζητήσουν οι: Γεωργής Γ.,Γουργουρίνης Α., Ιωαννίδης Ν., Καλμπουρτζή Μ., Καραμπαρμπούνης Χ., Λυγερός Στ.,Μπρεδήμας Α., Παπασταυρίδης Α., Περράκης Στ., Ροζάκης Χ., Φενέκος Σ. και Χατζηκωνσταντίνου Κ.Στο atelier της Εδρας J. Monnet, «Αλληλεγγύη, Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Δράση στην ΕΕ» με θέμα «Διδάσκοντας ευρωπαϊκές αρχές και δράσεις στο ελληνικόπανεπιστήμιο: ενδυνάμωση, καινοτομία, διεπιστημονικότητα» θα συμμετέχουν οι:Μαρούδα Μ.-Ντ. (υπεύθυνη Εδρας), Ακριβούλης Δ., Τσάλτας Γρ., Βουράκη Ε.,Περράκης Στ., Γρηγορίου Π. και Ανεψιού Γ.


Τέλος, στις 6/10 θα υπάρχει ακόμα μια ειδική εκδήλωση για τα «15χρονα» του Σεμιναρίου, «Μια αποτίμηση του θεσμού, των ανθρώπων του και της κουλτούρας του», με στοιχεία και εικόνες από την 15χρονη πορεία του. 

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου προβλέπεται να γίνει και η απονομή του Επαίνου/Βραβείου«Α. Πολυζωίδης- Γ. Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» καθώς και «Αριστείων Ιωάννης Καποδίστριας» σε διακεκριμένες προσωπικότητες. Επίσης θα λάβει χώρα και ένα σημαντικό μουσικό event με τον Γ. Κουρουπό σε σύγχρονα «Λάι» και τραγούδια της Αναγέννησης. Εχει προσκληθεί η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καθηγητής Π.Παυλόπουλος να παραστεί και να απονείμει τα βραβεία.

Το 15ο Σεμινάριο θα διεξαχθεί με την οργανωτική ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του Παντείου Πανεπιστημίου,την Εδρα J.Monnet «Αλληλεγγύη, Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Δράση στην Ε.Ε.» και την Εδρα UNESCO «Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη». 

Το Σεμινάριο είναι ανοικτό στο κοινό της πόλης και θα το παρακολουθήσουν, όπως κάθε χρόνο, φοιτητές, νέοι επιστήμονες και ερευνητές με διεθνολογικά και όχι μόνο ενδιαφέροντα.Στο τριήμερο αυτό λοιπόν, τ’Ανάπλι θα βρεθεί στο επίκεντρο σημαντικών συζητήσεων,σε μία κρίσιμη για την Ευρώπη, τη διεθνή κοινότητα, την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και για ζητήματα πολιτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ