ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Παραμένει η “τσάντα στο σχολείο” και τη νέα σχολική χρονιά για τουλάχιστον 2 Σαββατοκύριακα το μήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 μ.μ. | |
Παραμένει η “τσάντα στο σχολείο” και τη νέα σχολική χρονιά για τουλάχιστον 2 Σαββατοκύριακα το μήνα
Οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες για την εφαρμογή της εγκυκλίου να παραμένει η τσάντα των μαθητών με τα διδακτικά βιβλία στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο απέστειλε στις σχολικές μονάδες η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα η υφ. Παιδείας καλεί τους Διευθυντές του σχολείου με τον Σύλλογο Διδασκόντων να μεριμνούν:

1) Για τη σωστή εφαρμογή της δράσης και την ενδεχόμενη διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος για την υποστήριξη της.

2) Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων με ανάρτηση των ημερομηνιών εφαρμογής της δράσης με τους ακόλουθους τρόπους:

α) σε εμφανές σημείο του σχολείου,

β) στην ιστοσελίδα του σχολείου, γ) με ενημερωτικό σημείωμα έντυπο ή ηλεκτρονικό.

3) Να αποστείλουν το σχετικό πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με το μέτρο αυτό που εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες επισημαίνει ότι:

Α. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.

Β. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ