Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

2.000 τουρίστες στην Πελοπόννησο μέσω της Thomas Cook

 2.000 τουρίστες στην Πελοπόννησο μέσω της Thomas Cook
Σε δηλώσεις του για την πτώχευση της Thomas Cook, o Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος, ανέφερε ότι «θα σημειωθεί σημαντική ζημία για τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 εκατ. ευρώ.


Παράλληλα, μεγάλη θα είναι και η ζημία που θα υποστούν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, εφόσον η Βρετανική αγορά, αλλά και η Γερμανική (μέσω των θυγατρικών εταιριών του ταξιδιωτικού οργανισμού στην γερμανική αγορά), αποτελούν δύο από τις παραδοσιακότερες και δυναμικότερες αγορές-πηγές τουριστών για την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αεροπορικές πτήσεις, εκτιμώνται 50.000 Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες, μέσω της Thomas Cook, στην χώρα μας, αυτές τις ημέρες, εκ των οποίων 2.000 περίπου εκτιμώνται στην Πελοπόννησο.

Γνώμη μας είναι, ότι το Υπουργείο Οικονομικών, με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, πρέπει να εξετάσει μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που είχαν έντονες συναλλαγές με τον Thomas Cook, ιδίως στο πεδίο μη καταβολής του τέλους διαμονής για κρατήσεις από την Thomas Cook, καθώς και παρεμβάσεις σε θέματα απαλλαγής της υποχρέωσης απόδοσης ή/και συμψηφισμού ΦΠΑ για τα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook από την αρχή της σεζόν έως την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης της πτώχευσης της ταξιδιωτικού οργανισμού».


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ