ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Θα περάσει και από το Ναύπλιο το Διεθνές Ράλλυ «ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2019»

Θα περάσει και από το Ναύπλιο το Διεθνές Ράλλυ «ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2019»
 Την ευκαιρία να απολαύσουν αυτοκίνητα μεγάλης ιστορικής αξίας θα έχουν όσοι βρεθούν τη Δευτέρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 το μεσημέρι στις 14:00 στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας.

Ο Διεθνής Αγώνας – Ράλυ ιστορικών οχημάτων ”Tour du Péloponnèse 2019” με τη συμμετοχή 55 οχημάτων και πληρωμάτων από χώρες όπως ΙΤΑΛΙΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΚΑΝΑΔΑΣ – ΒΕΛΓΙΟ – ΑΜΕΡΙΚΗ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ θα βρεθεί για μια ώρα στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα με σκοπό τα πληρώματα να ξεναγηθούν στο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επαρχίας Ολυμπίας αλλά και να απολαύσουν τη θέα από τα 1.130μ στο όρος Λύκαιο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΜΑ ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese» το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019.

Το Tour du Peloponnese, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις το κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1500 χιλιομέτρων, εξαιρετικών Πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ έχει καθιερωθεί διεθνώς για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει από οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 50 και πλέον, κυρίως διεθνή αλλά και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές αναμένονται «επικές».

Οι προετοιμασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Tour du Peloponnese εντείνονται καθώς πλέον απομένουν σχεδόν 180 ημέρες για την εκκίνηση του μεγαλύτερου διεθνούς event ιστορικού αυτοκινήτου της Ελλάδας σε συμμετοχές, διάρκεια, αποστάσεις και αριθμό ειδικών διαδρομών!
Η ενημέρωση των ξένων πληρωμάτων θα γίνει την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grecotel Olympia Riviera Thalasso στα Λουτρά Κυλλήνης.

Η πανηγυρική εκκίνηση θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 12.00 με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνος και τη Καλαμάτα αγωνιζόμενοι σε 5 ειδικές διαδρομές. Θα έχει προηγηθεί πρωινή ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει. περιλαμβάνοντας ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Μάνη για ανασυγκρότηση και τελικό προορισμό το Μαρμάρι. Περιλαμβάνονται 5 ακόμη ειδικές διαδρομές μέσα στα υπέροχα τοπία της Μάνης.

Τη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα διασχίσουν τη μέσα Μάνη με κατεύθυνση τη παραδοσιακή κοινότητα των Πλύτρων και τελικό προορισμό τη Μονεμβασιά. Το αγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει ακόμη 5 ειδικές διαδρομές με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές της Ελλάδας.
Τη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς. Ιέρακος, Κυπαρίσσι, Πούλιθρα με τελικό Προορισμό το Μυστρά μετά από 5 ειδικές δοκιμασίες Ακριβείας.

Τη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα λάβουν μέρος σε ακόμη 5 ειδικές διαδρομές προς Αρκαδία με τελικό προορισμό το Ναύπλιο ενώ το βράδυ η περιβόητη πλέον νυχτερινή ειδική δοκιμασία θα κρίνει και τον νικητή.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, κατευθυνόμαστε προς Αθήνα ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, είναι ημέρα αναχώρησης των ξένων πληρωμάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ