ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

27-28 Σεπτεμβρίου το 37ο «Σπάρταθλον»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:40:00 μ.μ. | | |
27-28 Σεπτεμβρίου το 37ο «Σπάρταθλον»
Το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 37η διοργάνωση του Διεθνούς Αγώνα Υπεραμαραθωνίου «Σπάρταθλον». Οι συνολικά 400 δρομείς, που θα βαδίσουν στα χνάρια του Φειδιππίδη, θα κληθούν να καλύψουν τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, μήκους 246 χλμ., στο χρονικό όριο των 36 ωρών.

Η εκκίνηση, όπως κάθε χρόνο, θα δοθεί και φέτος στις 7:00 το πρωί, κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ο τερματισμός στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης των αθλητών και λήξης του αγώνα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Στον περσινό αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο 30χρονος Ιάπωνας Γιοσιχίκο Ισικάουα, μετά από μια πορεία που πραγματοποιήθηκε υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχή και έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι), δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους δρομείς. Ο Ασιάτης κάλυψε τη διαδρομή σε 22 ώρες, 55 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας στη Σπάρτη, πέντε λεπτά πριν από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου 29/9/2018. Δεύτερος ήταν ο Τσέχος Μπρούνο Ράντεκ και τρίτος ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα.
Το «Σπάρταθλον»

Το «Σπάρταθλον» είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το «Σπάρταθλο» αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 πΧ, πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Οι συμμετοχές

Με πολλά νέα ονόματα διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο η κλήρωση των αθλητών, που θα συμμετάσχουν στο 37ο «Σπάρταθλον».

Το ενδιαφέρον των αθλητών αυξάνεται διαρκώς, καθώς οι συνολικές αιτήσεις έφτασαν τις 758 στον αριθμό, έναντι των 715 που ήταν οι περσινές. Ανάμεσα στους 400 αθλητές που κληρώθηκαν, συγκαταλέγονται και 60 Έλληνες δρομείς, οι οποίοι, θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν ένα νέο ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης ή έναν άθλο, όπως αξίζει να χαρακτηριστεί.

Αξιοσημείωτες ελληνικές συμμετοχές αποτελούν ο πρώτος περυσινός Έλληνας αθλητής, Ιωάννης Πολυμένης, καθώς και η πρώτη Ελληνίδα δρομέας, Γεωργία Jo Μαντά.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός της συμμετοχής αθλητών από 52 χώρες, για ακόμη μια χρονιά, τονίζοντας τη διαχρονικότητα του αγώνος.
Πηγή: lakonikos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ