ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Όλοι στην απεργία στις 2 Οκτώβρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. | | |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Όλοι στην απεργία στις 2 Οκτώβρη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 
ΣΤΙΣ 10.30, ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ 

Συνάδελφοι, με σημαντικό εφόδιο την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα συνεχίζουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη, ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.
Αιχμή της πάλης είναι:

- οι διατάξεις που βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση, δράση και στην απόφαση για απεργία

-προβλέπουν εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις, που τις μετατρέπουν σε «πουκάμισο αδειανό» για τους εργαζόμενους, αν και όποιες υπογραφούν.

Στο όνομα της ανάπτυξης και πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα ακόμα πακέτο από «δώρα» για τους εργοδότες, προσφέροντας ακόμα φτηνότερους εργαζόμενους για τα κέρδη τους.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ.

Σημαντικό εφόδιο για τη συνέχεια είναι και το «ξέβρασμα» της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, που ξετύλιξε χωρίς επιτυχία ένα μεγάλο σχέδιο ανοιχτής απεργοσπασίας. Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα, μαζί με τα εργατικά κέντρα του νομού, μπροστά στην απεργία στις 2 Οκτώβρη, επιβεβαιώνοντας ξανά και ξανά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν μαζί τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων λάμπουν δια της απουσίας τους, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να οργανώσουν τη νέα απεργία, ενώ στην ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Αργολίδας, δεν τολμά καν, ο πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του ΕΚΑ, κ. Κολεβέντης, να αναφέρει ούτε τους λόγους για τους οποίους καλεί στην απεργία, καλλιεργώντας κλίμα ανοχής στην αντιλαϊκή πολιτική και στα αντεργατικά μέτρα και βέβαια χωρίς να οργανώνουν και να καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, κανείς από τους δύο.

Συνάδελφοι, μην τους κάνουμε τη χάρη!

Λίγες μέρες πριν από τη νέα απεργιακή αναμέτρηση, κάθε λεπτό, κάθε ώρα είναι πολύτιμη στην οργάνωση της μάχης. Δεν είναι άλλη μια «εθιμοτυπική» απεργία, όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι γραφιάδες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

-για να μην περάσει ο ενταφιασμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

- για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

- για να μπορούμε και αύριο εμείς οι εργαζόμενοι, απέναντι στην πάνοπλη εργοδοσία και το κράτος της, να διαθέτουμε το δικό μας αποκούμπι και όπλο, τη συλλογική εκπροσώπηση και δράση μέσα από το συνδικάτο.

-για να είναι τα συνδικάτα πραγματικά στα χέρια «των εργατών και όχι των εργοδοτών».

Είναι ταυτόχρονα αγώνας για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων, για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες τους, που συνθλίβονται από την ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν με την πολιτική τους η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα.

Για όλα αυτά λοιπόν, ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ