SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019

700 μετανάστες αφγανικής καταγωγής στο στρατόπεδο της Κορίνθου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
 700 μετανάστες αφγανικής καταγωγής στο στρατόπεδο της Κορίνθου
 Τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα μέλη της επιτροπής που συστήθηκε από το Δήμο Κορινθίων, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην επιτροπή έχουν ως εξής:

“Στο στρατόπεδο της Κορίνθου θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα Ανοιχτή Δομή στην οποία θα φιλοξενηθούν περίπου 700 άτομα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ευάλωτες ομάδες και αποτελούνται, (ως επί το πλείστον, αλλά όχι αποκλειστικά) από γυναίκες και παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν εδώ και μερικούς μήνες στην Λέσβο και έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Στην χώρα μας έφτασαν από το Ιράν και ανήκουν στην αφγανική φυλή Azari. Επειδή θεωρούνται έμπειροι στις αγροτικές εργασίες, κατά το διάστημα της παραμονής τους στην Λέσβο εργάστηκαν στο μάζεμα της ελιάς.

Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν σε σκηνές, οι οποίες είναι νέου τύπου, πολύ μεγάλες ώστε να τέμνονται σε μικρότερα διαμερίσματα και εξαιρετικά ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες. Όπως εξηγήθηκε στην επιτροπή, τις συγκεκριμένες σκηνές χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός τα τελευταία χρόνια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η επιτροπή πέτυχε να εξασφαλίσει από τον υπουργό την διαβεβαίωση ότι θα ενισχυθούν η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας και οι δομές υγείας. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας 40 νέοι αστυνομικοί, ενώ θα υπάρξει και ενίσχυση των υλικών υποδομών. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ, όμως, είναι πως οι αστυνομικοί αυτοί δεν θα επικεντρωθούν σε ρόλο αστυνόμευσης του Κέντρου Κράτησης και της νέας Δομής Φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί εκεί. Ο λόγος είναι πως ήδη το Κέντρο Κράτησης έχει πλήρη κάλυψη από άποψη ασφαλείας, ενώ στην Δομή δεν συντρέχει λόγος φύλαξης καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν θα είναι φυλακισμένοι αλλά θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από και προς την Δομή. Οι 40 νέοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις περιπολίες στην Κόρινθο, με έμφαση στην καθημερινότητα και επίκεντρο την πάταξη της εγκληματικότητας στα Εξαμίλια. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν -σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας- οι εργασίες για την βελτίωση των υποδομών στο υπάρχον Ιατρικό Κέντρο εντός του στρατοπέδου με βάσει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται (π.χ. ύπαρξη παιδιών).

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Κέντρο Κράτησης δόθηκε διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των εγκλείστων, ο αριθμός των οποίων αυτή την στιγμή δεν υπερβαίνει τους 700“.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος, σήμερα το μεσημέρι θα ενημερώσει τα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα της ανοιχτής δομής στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ