ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Πυρκαγιές σε Λουτράκι, Λαγκαδά και Κεφαλονιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | | | |
Πυρκαγιές σε Λουτράκι, Λαγκαδά και Κεφαλονιά
Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές, στην περιοχή Πίσια στο Λουτράκι Κορινθίας που ξέσπασε τη νύχτα, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και στα Λουρδάτα στο νησί της Κεφαλονίας που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί.

Η φωτιά ξέσπασε σε πευκοδάσος, στο ορεινό όγκο ανάμεσα στα Πίσια και τον Σχίνο, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί βοριάδες και το πύρινο μέτωπο είχε δυναμώσει αρκετά λόγω ανέμων και καύσιμης ύλης.

Δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους οικισμούς, μέχρι στιγμής, ωστόσο καθώς το πύρινο μέτωπο δεν απέχει πολύ, έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση, μέχρι τουλάχιστον να ξημερώσει και να μπορέσουν να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη και στόχος ήταν να μπορέσουν να προστατέψουν τους οικισμούς. Στο σημείο έχουν από την πρώτη στιγμή σπεύσει και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 26 πυροσβέστες.

Φωτιά και στον Λαγκαδά


Σε εξέλιξη, ωστόσο βρίσκεται και φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση με πουρνάρια σε ρεματιά, ανάμεσα από Λοφίσκο και Αρετή, στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς Αρετή αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απέχει πολύ από τους οικισμούς και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Φωτιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στον οικισμό, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να βγουν από σπίτια και ξενοδοχεία έντρομοι.

Αν και σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε αγροτοδαστική έκταση χωρίς να απειλούν κατοικίες, ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο η φωτιά πηγαίνει καλύτερα μετά τις ρίψεις νερού από τα ενάερια μέσα που βρέθηκαν στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ λίγο πριν από τις 9, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ