ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Με εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιταλία προχωρά ο συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» στην Ερμιονίδα

Με εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιταλία προχωρά ο συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» στην Ερμιονίδα
 Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την προώθηση του ελαιολάδου της Ερμιονίδας στις αγορές του εξωτερικού. Ήδη, ο συνεταιρισμός της περιοχής εξάγει ποσότητες στη γειτονική Ιταλία.

«Προχωράμε με προσεκτικά βήματα, χτίζοντας νέες συνεργασίες και επιμένοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει το λάδι της περιοχής μας», τονίζει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Θερμασία Δήμητρα», Κωνσταντίνος Μέλλος. «Απόδειξη για την ποιότητα που έχουμε είναι ότι σαρώσαμε στα βραβεία για τα πολυφαινολικά ελαιόλαδα», σημειώνει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, προσθέτει ότι «έχουμε δημιουργήσει τις σωστές συνεργασίες με τις εταιρείες που μπορούν να απορροφήσουν την παραγωγή μας και γι’ αυτό προχωράμε».

Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα η τιμή


Την περσινή περίοδο ο συνεταιρισμός πούλησε το λάδι με τιμή από 3,85 έως 3,95 ευρώ και ανάλογες φιλοδοξίες υπάρχουν και για το 2019. Όσον αφορά τη φετινή παραγωγή, μέχρι στιγμής όλα εξελίσσονται ομαλά και χωρίς καμία δακοπροσβολή.

«Αν και θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερες ποσότητες, εντούτοις η παραγωγή εκτιμάται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ο συνεταιρισμός και φέτος αναμένεται να κινήσει 200 τόνους ελαιόλαδο περίπου», εξηγεί.

Πηγη: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ