ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη συνάντηση των Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:48:00 μ.μ. | |
Σε πανηγυρικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των ηγετών των Πράσινων Οικολογικών κομμάτων - μελών του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, στις Βρυξέλες την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά τη σημαντική άνοδο που είχαν τα οικολογικά πράσινα κόμματα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου και την κατάληψη του 10% των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ εκπροσώπησε ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Μανώλης Βέμης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε, ακόμα, το σύνολο της Πολιτικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, οι συν επικεφαλής της ευρωπαϊκής εκστρατείας Ska Keller και Bas Eickhout και μεγάλος αριθμός ευρωβουλευτών.

Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου η Ευρω ομάδα των Πρασίνων αύξησε τη δύναμή της από τις 52 στις 74 έδρες. Σε πολλές χώρες το ποσοστό των πράσινων κόμματων υπερέβηκε το 10%, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Γερμανία που με 20,5% οι Γερμανοί πράσινοι με τους συνεργαζόμενους καταλαμβάνουν 25 έδρες στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά και τη Γαλλία που με 13,5 % μετέχει στην πράσινη ευρω ομάδα με 12 έδρες.

Έντονο προβληματισμό δημιούργησε, ωστόσο, το γεγονός ότι παρά τα καλά αποτελέσματα που είχαν τα πράσινα κόμματα στην βόρεια και δυτική Ευρώπη, η επιρροή τους στην νότια και ανατολική είναι ακόμα αδύναμη, αποτέλεσμα,κυρίως, των έντονων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες αυτές.

Οι ηγέτες των πράσινων κομμάτων και η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των χωρών αυτών και οι ευρωβουλευτές της Ευρω ομάδας ότι θα τις εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματά τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ