ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Στο Μαλαντρένι Αργολίδας γιορτάζουν την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα (βίντεο)

Στο Μαλαντρένι Αργολίδας γιορτάζουν την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα (βίντεο)
Με κάθε λαμπρότητα η Αργολίδα τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο πανέμορφο ορεινό χωριό Μαλαντρένι του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Την παραμονή της εορτής έγινε η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης από τον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ,όπου φυλάσσεται και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα ,καθώς και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ευχαρίστησε τους μητροπολίτες ,τους Ιερείς και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία.
Ο εφημέριος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, για την μεγάλη του προσφορά στο να φτιαχτεί ο δρόμος που οδηγεί στο παρεκκλήσιο της Παναγίας .αλλά και για τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το ναό.
Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλαν μέλη της Βυζαντινής χορωδίας της Μητροπόλεως Αργολίδος υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη και χοράρχη Δημητρίου Καρκαλάτου.
Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας βρίσκεται πάνω σε λόφο κι η θέα είναι πανοραμική . Η εκκλησία χτίστηκε το 1960 και εγκαινιάστηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομο Δεληγιανόπουλο το 1980.
Μάλιστα ο ίδιος ο μακαριστός Χρυσόστομος διάλεξε η εκκλησία να είναι αφιερωμένη στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα μιας και δεν υπήρχε άλλη εκκλησία στην Αργολίδα ,αλλά και η ιδιαίτερη αγάπη που είχε στην Παναγία και τα Κύθηρα.
Ο χρόνος πέρασε και το εκκλησάκι της Παναγίας δεν συντηρήθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί φθορά. Το νέο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου Μαλαντρενίου ,αποφάσισε το 2017 να συντηρήσει και να επισκευάσει όλα τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο ναό.
Έτσι συντηρήθηκε εξ ολοκλήρου το εσωτερικό του με νέες Αγιογραφίες ,καθαρισμό του ιερού βάψιμο κ.α .Εξωτερικά φτιάχτηκε δρόμος και να ανεβαίνουν τα αμάξια ,φτιάχτηκε και καθαρίστηκε ο προαύλιος χώρος του ναού. Το εκκλησάκι έγινε ένα κόσμημα για την Αργολίδα .
Το εκκλησάκι γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου - 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου . Την παραμονή 23 Σεπτεμβρίου αλλά και την κυριώνυμη ημέρα τα τελευταία δύο χρόνια μαζεύει πάρα πολύ κόσμο από όλη την Αργολίδα. Στο ναό γίνονται Γάμοι και Βαπτίσεις από όλη την Αργολίδα .
Το Μαλαντρένι είναι ένα ημιορεινό χωριό της Αργολίδας, 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Άργους και ανήκει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Περιτριγυρισμένο από καταπράσινους λόφους και μικρές ρεματιές, το Μαλαντρένι βλέπει από υψόμετρο 300 μέτρων τον αργολικό κάμπο. Το Μαλαντρένι φημίζεται για το λάδι του και το εξαιρετικό κρασί του, προϊόντα με τα οποία ασχολούνται οι περίπου 500 κάτοικοι του χωριού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ