ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι μαφιόζικες μέθοδοι για το χτύπημα της απεργίας δεν θα περάσουν

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι μαφιόζικες μέθοδοι για το χτύπημα της απεργίας δεν θα περάσουν
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά τις αποφάσεις ΑΔΕΔΥ, Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Εργατικού Κέντρου Πειραιά, δεκάδων Ομοσπονδιών, άλλων Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων, για πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και βάζει τα συνδικάτα στο γύψο, έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ εκβιασμών από στελέχη της ηγετικής ομάδας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, σε προέδρους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών με στόχο να ακυρωθεί η απεργία.


Δεν είναι τυχαίο, ότι στη σημερινή συνεδρίαση της ΟΙΥΕ, η ΠΑΣΚΕ/ΕΝΕΡΓΑ (ομάδα Καραγεωργόπουλου),

πιστή στο ρόλο του κυματοθραύστη της κυβέρνησης, πρότεινε απεργία στις 25 Σεπτέμβρη κόντρα στις δεκάδες αποφάσεις που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση, να εγκλωβίσει εργαζόμενους, να ματαιώσει την απεργία. Αντίστοιχα, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Κομοτηνής επιχειρούν να διασπάσουν το ενιαίο απεργιακό μέτωπο και αποφάσισαν απεργία για τις 25/9.

Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ και στα Εργατικά κέντρα, που μεταχειρίζονται στην κυριολεξία μεθόδους μαφίας για να βάλουν εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας.

Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας.

Στην συνεδρίαση της ΟΙΥΕ, ωστόσο, η ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), τοποθετήθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου με τη θέση: «η ΟΙΥΕ να καλέσει τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, σε απεργία στις 24 Σεπτέμβρη», θέση η οποία υπερψηφίστηκε, ως συνέχεια των αποφάσεων που έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΑΔΕΔΥ καθώς επίσης και δεκάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συνάδελφοι,

Θυμίζουμε πως το 2018 και σε μια περίοδο που οι δυνάμεις αυτές, στη ΓΣΕΕ, μπορούσαν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια, να πάρουν απεργιακές αποφάσεις μπροστά στην πρώτη απόπειρα παρέμβασης στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα στην απεργία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , όχι μόνο έλαμψαν δια της απουσίας τους αλλά έκαναν τα αδύνατα-δυνατά ώστε να μην υπάρχει απεργιακή απάντηση, να μη συνεδριάσουν τα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων λέγοντας παράλληλα πως «υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης».

Μόνο το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα οργάνωσαν συλλαλητήρια, απεργίες, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το τι έρχεται!

Το νομοσχέδιο-σκούπα αποτελεί βόμβα καταρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων και παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! 

ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ! 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ