ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου
Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 28 & 29-09-2019 στη πόλη των Αγίων Θεοδώρων.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Βουλευτής Ν. Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς (Ν.Δ.), ο Βουλευτής Ν. Κορινθίας Ψυχογιός Γεώργιος (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπυρίδωνας Ράτης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Πέτρου και Έλενα Παπουτσή, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων Αντώνης Λιάκος, ο Διοικητής της Τροχαίας Κορίνθου Ηλίας Αστέρης, η Προϊσταμένη της ΔΕΗ Κορίνθου Γεωργία Κούγια, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου Γεώργιος Δαληβίγκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, η Πρόεδρος του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου Αναστασία Λάμπου.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Κορινθίας, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα από τους εκπροσώπους των τεσσάρων εμπορικών συλλόγων προς τους παρευρισκόμενους των αρμόδιων φορέων για καίρια θέματα και προβλήματα που ταλανίζουν την Κορινθία με άμεσο στόχο την επίλυσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Νικόλαος Θεοδοσάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας πολιτιστικού κέντρου, στην αξιοποίηση της παραλίας «Πευκάκια», στην τουριστική προβολή της πόλης των Αγίων Θεοδώρων, στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου και πρότεινε την ναυτιλιακή σύνδεση με την νήσο της Αίγινας και την φιλοξενία αθλητικών γεγονότων περιφερειακής εμβέλειας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης αναφέρθηκε στην ένταξη της Κορίνθου στο Open Mall, στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργεί το εμπορικό κέντρο Mare West στα καταστήματα της Κορίνθου και στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου μίλησε για την έλλειψη βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης, για την αποζημίωση των επιχειρήσεων από τον κυκλώνα Ζορμπά και για την ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στο δίκτυο «Natura 2000». Η Πρόεδρος του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου Αναστασία Λάμπου έκανε αναφορά στην μικρή χρονικά τουριστική περίοδο της περιοχής, στην διάβρωση των ακτών στην Δυτική Κορινθία, στα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και στην έλλειψη σχεδιασμού ανάδειξης και προβολής της περιοχής.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από εξειδικευμένους συνεργάτες της Ομοσπονδίας για τα εξής θέματα: α) GDPR–Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς και οι προκλήσεις και οι υποχρεώσεις του Επιχειρηματικού κόσμου στο νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο και β) Digital Marketing & Social Tools for Business. Η χρήση online εργαλείων για την επίτευξη της αύξησης των πωλήσεων των Επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος Γεώργιος Βαγενάς ενημέρωσε για την εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων, στο θέμα των κόκκινων δανείων, καθώς και στο θέμα της ρύθμισης οφειλών προς την ΔΕΗ. Τέλος, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τα εσωτερικά θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και αποφασίστηκε η έκδοση ψηφισμάτων σαν μέτρο πίεσης ενόψει των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με φορείς και Υπουργούς.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων και τον Πρόεδρο Νικόλαο Θεοδοσάκη για την φιλοξενία τους και την συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Εκ της Ομοσπονδίας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ