ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Εξαρθρώθηκε σπείρα που "έγδυνε" φωτοβολταϊκά πάρκα και στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:44:00 μ.μ. | | | | |
Εξαρθρώθηκε σπείρα που "έγδυνε"  φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πελοπόννησο
 Σπείρα που διέπραττε κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Κορινθίας, της Καρδίτσας και της Πιερίας εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, συλλαμβάνοντας στον Ελαιώνα Ηλείας πέντε άνδρες, ηλικίας 35,33,32,31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει τους τελευταίους έξι μήνες, οκτώ κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα των προαναφερόμενων περιοχών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, όπου με την χρήση εργαλείων, αφαιρούσαν καλώδια χαλκού και προξενούσαν μεγάλες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει, σύμφωνα με την Αστυνομία, καλώδια χαλκού, διαφόρων διατομών, συνολικού μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 240.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων γάντια και εργαλεία, όπως κόφτες, πένσες, κατσαβίδια, συρματόσχοινο με γάντζους κά, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση και την έλξη των καλωδίων χαλκού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ