ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου αφιερωμένη στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου αφιερωμένη στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
 Στο ιστορικό Ναύπλιο,  βρίσκεται ήδη από τις 24 Σεπτεμβρίου η έκθεση που είναι αφιερωμένη στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τίτλο “Fighting and Suffering”, που σε ελεύθερη απόδοση μεταφράζεται ως «Πολεμώντας και Υποφέροντας».


Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη φετινή 80ή επέτειο από την έναρξη του Β΄ ΠΠ (1 Σεπτεμβρίου 1939), με την απρόκλητη επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ναζιστικής Γερμανίας κατά της Πολωνίας και παρουσιάζεται ταυτοχρόνως σε 62 χώρες του κόσμου, περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα του πολέμου μέσα από φωτογραφίες της εποχής.
Τα εγκαίνια της Εκθέσεως πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, από όπου έγινε η μεταφορά της στο Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στο Ναύπλιο, το οποίο – ως γνωστό – στεγάζεται στο κτίριο που φιλοξένησε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κατά το διάστημα της παραμονής της στην τότε πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Εκεί, στο Ναύπλιο, η Έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2019 και ακολούθως θα μεταφερθεί στο Παράρτημα Τριπόλεως του Πολεμικού Μουσείου και στη συνέχεια στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Προχθές, την Έκθεση επισκέφθηκε στο Ναύπλιο αντιπροσωπεία της Πολωνικής Πρεσβείας από την Αθήνα, με επικεφαλής τον Α’ Γραμματέα της Πρεσβείας και τον Ακόλουθο Άμυνας, που περιηγήθηκαν τους χώρους του Μουσείου και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τους χώρους και τα εκθέματα.

Του Λεωνίδα  Σ. Μπλαβέρη
Ο Λ. Μπλαβέρης είναι δημοσιογράφος, με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας

Πηγή: lawandorder.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ