ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Εργαστήρι υποκριτικής από την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. | | |
Εργαστήρι υποκριτικής από την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου
Εισαγωγή στο σύστημα υποκριτικής Μιχαήλ Τσέχωφ. 

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου διοργανώνει εργαστήρι υποκριτικής με την ηθοποιό και θεατρολόγο Αιμιλία Βάλβη, πάνω στο έργο του Ρώσου δραματουργού Α.Τσέχωφ με τη μέθοδο υποκριτικής Μιχαήλ Τσέχωφ.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τη δραματουργική επεξεργασία, δραματοποίηση , υποκριτική προσέγγιση, ερμηνεία και θεατρική παρουσίαση διηγημάτων του Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, μέσα από τεχνικές υποκριτικής του συστήματος Μιχαήλ Τσέχωφ.

Συγκεκριμένα , τα μαθήματα θα καλύψουν τις παρακάτω ενότητες:

-Εισαγωγή στο έργο του Άντον Τσέχωφ.

-Εισαγωγή στην προσέγγιση του έργου του Α. Τσέχωφ από τον σύγχρονο του σκηνοθέτη και δάσκαλο Στανισλάφσκι (θεωρία και πράξη).

-Εισαγωγή στην εξέλιξη της υποκριτικής παράδοσης του Στανισλάφσκι από τον Μιχαήλ Τσέχωφ (θεωρία και πράξη).

-Σύστημα υποκριτικής Μιχαήλ Τσέχωφ.

-Τεχνικές αφήγησης και δραματοποίηση.

-Σκηνική παρουσίαση διηγήματων του Α.Τσέχωφ.

Τα μαθήματα θα ξεκινούν πάντα με βασικές ασκήσεις training ηθοποιού ( φωνητικό, σωματικό, ρυθμικό ζέσταμα και συντονισμός ομάδας ).

Τα μαθήματα απευθύνονται γενικά σε ενήλικες και φοιτητές θεατρικών σπουδών.

Διάρκεια εργαστηρίου Οκτώβριος-Μάιος , 1 φορά την εβδομάδα, 2ώρες.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ).

Τηλ.επικοινωνίας:6944865498 Ντίνα Καλογεροπούλου.
Αιμιλία Βάλβη

Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Γ.Κιμούλη και αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών . Παρακολούθησε το Κέντρο Φωνητικής Έρευνας του Σπύρου Σακκά (1999-2003).Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Α.Αντύπα, Β.Θεοδωρόπουλο, Ε.Γεωργοπούλου, Τ.Κουλίεβα, Μ.Κυριάκου, Γ.Λεοντάρη κ.α. στις παραστάσεις :«Η ορχήστρα"Ζ.Ανούιγ, «Τρωάδες»Ευριπίδη, «Ούτος είναι ο αστήρ μου» Βικέλα-Ροΐδη , «Stabat Mater -Μόνη Γυναικών",«Αριάδνη ή λησμονια"Μ.Ντεόν, «Φωτοχυσία Ερμουπόλεως",Έρωτας στα χρόνια του χαρτιού»της ίδιας,»Δωδέκατη νύχτα» Σαίξπηρ, «Των ήχων πανσπερμία» Α.Εμπειρίκου, « Motortown" Σ.Στίβενς, «Οδηγός επιβίωσης» , «Κοραή 4-προσβάσιμος χώρος» της ίδιας, «Οικιακή οικονομία» Ε.Γεωργοπούλου, «Δον Κιχώτης» Μ.Μπουλγκάκωφ, «Σχέδιο για Ιφιγένεια, σχέδιο για Ηλέκτρα" Γ.Βέλτσου,«Η Παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν" Κ.Τολκατσίρ, «Απειλή» Α.Μουστακλίδου κ.α Διδάσκει υποκριτική και φωνητική προετοιμασία του ηθοποιού για την πρόβα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ