ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Βιβλιοθηκονόμοι και επιστήμονες πληροφόρησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | | |
Βιβλιοθηκονόμοι και επιστήμονες πληροφόρησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου
 Την Παρασκευή 30 Απριλίου 2019 επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου, βιβλιοθηκονόμοι και επιστήμονες πληροφόρησης από διάφορες χώρες του κόσμου.


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 85ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών (WLIC) της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA), όπου συγκέντρωσε περισσότερους από 3.500 συμμετέχοντες από περισσότερες από 140 χώρες και έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 24-30 Αυγούστου 2019. Είναι η πρώτη φορά που οργανώθηκε τέτοιας εμβέλειας γεγονός στην Ελλάδα στον τομέα των βιβλιοθηκών. Συμπληρωματικά παραθέτουμε το σύνδεσμο της ιστοσελίδας του συνεδρίου https://2019.ifla.org/.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για την ιστορία της, τη λειτουργία και την πολυετή προσφορά της στην πνευματική και πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής.
Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συλλογή παλαιτύπων και χειρογράφων, που αποτελούν μέρος της Βιβλιοθήκης του «Γυμνασίου Ναυπλίου του πρώτου εν Ελλάδι».

Παρέμειναν στο χώρο της Βιβλιοθήκης, επικοινώνησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εργαζόμενους. Εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το γεγονός ότι, παρά τα κτηριακά προβλήματα και τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, ανταποκρίνονται επάξια και στηρίζουν το έργο της Βιβλιοθήκης στη διαχείριση και διάδοση πληροφοριών και γνώσεων, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες ως βασικούς πυλώνες της γνώσης, της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Ευχαρίστησαν θερμά τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου και το προσωπικό της για την άριστη διοργάνωση.

Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη των επιστημόνων πληροφόρησης, να αποτελέσει αφορμή για την προώθηση, του έργου της Βιβλιοθήκης και της πόλης του Ναυπλίου. 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κ. Βασιλική Μπότσου για την εθελοντική συνδρομή της στην επικοινωνία με τους συνέδρους.

Επιπλέον ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκρισή και την ευγενική χορηγία τους, τις παρακάτω εταιρείες που προσέφεραν τα προϊόντα τους ως δώρο στους συνέδρους.

MELAS - EPIDAURUS OLIVE OIL DOMAIN
Ε.Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΡΕΑ
ΜΑΛΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ