ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Με ένταση συνεχίστηκε η δίκη της «χήρας της Κοιλάδας» στο Ναύπλιο - Τι κατέθεσε ο κουνιάδος της

Με ένταση συνεχίστηκε η δίκη της «χήρας της Κοιλάδας» στο Ναύπλιο - Τι κατέθεσε ο κουνιάδος της
 Με την κατάθεση συγγενή της χήρας του καπετάνιου συνεχίστηκε σήμερα το πρωϊ (27/9/2019) η δίκη για τη δολοφονία του στην Κοιλάδα Αργολίδας. Στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ανέβηκε ο σύζυγος της αδελφής της κατηγορούμενης, που προκάλεσε ένταση γιατί έπεσε σε αντιφάσεις.
Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο της έδρας όσο και της πλευράς της πολιτικής αγωγής.

Η κατάθεση


Ο μάρτυρας ανέφερε πως στη μία και είκοσι το μεσημέρι της επίμαχης μέρας πήγε στο σπίτι της πεθεράς του για να πάρει φαγητό και εκεί συνάντησε την κατηγορούμενη.

Ισχυρίστηκε πως στη συνέχεια πήγε στο δικό του σπίτι, άφησε το φαγητό στη σύζυγο του και κατέβηκε στην αυλή για να κόψει λεμόνια.

Συνέχισε λέγοντας πως στις δύο παρά τέταρτο τον κάλεσε στο κινητό του ο φίλος του Θανάση Λάμπρου, στου οποίου το σπίτι βρέθηκε πυροβολημένος, λέγοντας του: «Έλα γρήγορα, ο Θανάσης έχει χτυπήσει».

Υποστήριξε πως δεν είπε τίποτε στη σύζυγο του και πως πήγε αμέσως στο σπίτι του φίλου του θύματος. Εκεί, όπως είπε, στο δικαστήριο, είδε από μακριά τον καπετάνιο πεσμένο στο έδαφος και βγήκε αμέσως στον κεντρικό δρόμο περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Οι αντιφάσεις

Ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει με σαφήνεια στο γιατί δεν ειδοποίησε την σύζυγο του ή τη σύζυγο του θύματος, γιατί η γυναίκα του δεν τον αναζήτησε και γιατί όταν η ίδια τον κάλεσε στο τηλέφωνο, τον ρώτησε «τι συμβαίνει με τον Θανάση», ενώ δεν την είχε προηγουμένως ενημερώσει.

Όπως είπαν στο δικαστήριο οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας του θύματος, ο μάρτυρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν προανακριτικά οι συγγενείς της κατηγορούμενης.

Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας της είχε καταθέσει πως εκείνο το μεσημέρι δεν πήγε κανείς στο σπίτι τους, ενώ η μητέρα της είχε καταθέσει πως από το σπίτι είχε περάσει μόνο η κατηγορούμενη.

«Δεν ξέρω τι έχουν καταθέσει οι άλλοι. Ξέρω τι έχω καταθέσει εγώ», ανέφερε ο μάρτυρας.

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας ασκήθηκε βία στον ίδιο ή στη σύζυγο του από τους αστυνομικούς, απάντησε αρνητικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με την εξέταση της μητέρας και της αδελφής της κατηγορουμένης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων, βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι φίλου του. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί χέρι του θύματος, ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον καπετάνιο. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα.

Η Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν την έρευνα μετά από έκκληση της αδελφής του θύματος. Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν πως ο άνθρωπος τους αυτοκτόνησε όπως αρχικά υποστήριξαν οι Αρχές, αλλά ότι δολοφονήθηκε.

Η χήρα του καπετάνιου εμφανίστηκε στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" και με δική της παρέμβαση κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε στην έρευνα.

Λίγο καιρό αργότερα η ίδια ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της και ενώ της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν χωρίς παρουσία δικηγόρου, αλλά μετά αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του καπετάνιου.

Με πληροφορίες από anikolouli.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ