ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Τους έκαναν να παραμιλάνε στην Πορτογαλία με την προβατίνα από την Αργολίδα (βίντεο)

Τους έκαναν να παραμιλάνε στην Πορτογαλία με την προβατίνα από την Αργολίδα
Η Ελληνική γαστρονομία έχει επανειλημμένα και με ποικίλους τρόπους προβληθεί στο εξωτερικό. Αυτό όμως που πραγματικά δεν έχει ποτέ εξαχθεί και προβληθεί εκτός των συνόρων μας είναι η σπουδαία ελληνική ‘Γαστρονομία της Πυράς’. 

Δηλαδή το ελληνικό παραδοσιακό ψήσιμο στη φωτιά, στην σχάρα, στην γάστρα, στην τσερέπα, στη σούβλα, το κρητικό αντικριστό, το κλέφτικο. Όπως και τα αντίστοιχα κρέατα ,οι ιδιαίτερες κοπές τους και τα κρεατοπαρασκευάσματα που αξιοποιούνται από τη ‘Γαστρονομία της Πυράς’.
Η Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, πρόεδρος του World BBQ Association στην Ελλάδα και η ομάδα της, συμμετείχε για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο Brazilian BBQ Festival της Μεσογείου στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Parque Municipal de Parades, ένα καταπράσινο πάρκο στην πόλη Paredes, 40 χλμ από το Πόρτο.
Πραγματοποιώντας ένα όραμα πολλών χρόνων, η ελληνική ομάδα ταξίδεψε τη δική μας ‘Γαστρονομία της Φωτιάς’ στο εξωτερικό, επιλέγοντας να ψήσει αποκλειστικά και μόνο ελληνικό κρέας από προβατίνα και αρνί. Με στόχο να προβάλει τα ελληνικά αμνοερίφια σε διεθνές επίπεδο και να καταξιώσει τη μοναδική γευστική υπεροχή που διαθέτει το ελληνικό κρέας.
 Το κρέας είχε επιλεχθεί εδώ και τρεις μήνες από την ίδια την Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, ώστε να τηρεί τις προδιαγραφές που θέτουν οι διοργανωτές στο εξωτερικό. Δηλαδή αρκετό ενδομυϊκό λίπος και περιφερειακό λίπος, σωστή εκτροφή καθώς και σωστή διαχείριση πριν και μετά τη σφαγή.
Την διοργάνωση είχε αναλάβει το BΒQ Portugal Assosiation, κάτω από την ομπρέλα του World BBQ Association και συμμετείχαν μερικές από τις πιο σημαντικές ομάδες BBQ & Grill στον κόσμο, όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Πορτογαλία, το Μαρόκο, Αγγλία, Ιρλανδία και το Μεξικό, με 25 συνταγές και διαφορετικούς τρόπους ψησίματος και bbq, όπως parilla, asado και robata.
Οι προβατίνες που επιλέχθηκαν είναι από την Αργολίδα και συγκεκριμένα από τον εκτροφέα και κρεοπώλη «Ζούρας-Στάικος» στο Λυγουριό, ενώ τα αρνιά είναι από την Κρήτη και από τον εκτροφέα Διονύση Λουλουδάκη και το «Σπίτι του Αρνιού» από την Φαιστό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ