ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ελπίδες για αποκλιμάκωση στις τιμές πετρελαίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | |
Ελπίδες για αποκλιμάκωση στις τιμές πετρελαίου
Μετά το αρχικό σοκ, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά το πρωί της Τετάρτης. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν κατά 0,64% στα 64,14 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές ενώ κατά 0,78% στα 58,88 δολάρια το βαρέλι μειώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου.

Η αγορά παραμένει σε επιφυλακή αναφορικά με την απειλή στρατιωτικής απάντησης στις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας που μείωσαν στο ήμισυ την παραγωγή του βασιλείου και οδήγησαν τις τιμές σε άνοδο που έχει να καταγραφεί εδώ και δεκαετίες.

Οι πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η παραγωγή στη Σαουδική Αραβία μπορεί να αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, επανέφεραν την ηρεμία στις αγορές.

Στην Ελλάδα μετά την έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ενέργειας υπό τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά, διυλιστήρια, εταιρείες και πρατηριούχοι εκτίμησαν ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας εκτιμώντας ότι η επίπτωση στις τιμές δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 3-5 λεπτά μέχρι την Παρασκευή με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση να εκτιμά ότι αυτού του ύψους η αύξηση είναι απορροφήσιμη. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση για τον εντοπισμό τυχόν επιτήδειων με αυξημένους ελέγχους όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Από την πλευρά του ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πορεία της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα.

«Η αγορά ήταν πολύ ψυχραιμη χθες. Εμείς έχουμε φροντίσει και είναι ξεκάθαρη πολιτική εντολή ότι τα φαινόμενα που αποκλείουν από τις φυσιολογικές τιμές θα ελέγχονται διεξοδικά και θα παρακολουθούμε την πορεία τους τις επόμενες ημέρες» διεμήνυσε ο κ. Σταμπουλίδης μέσω του ΘΕΜΑ 104,6.

«Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο ότι τα πράγματα είναι σταθεροποιημένα» συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «η χώρα έχει ζήσει μεγαλύτερες αυξήσεις που είμαστε πολύ μακριά από αυτά» εξηγώντας ότι κατά τον ίδιο «δεν επηράζει τις τιμές σε άλλα προϊόντα».

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες ο ΓΓ Εμπορίου είπε «συνιστούμε ψυχραιμία. Οι καταναλωτές όταν βρίσκονται μπροστά σε φαινόμενα πιθανής αισχοκέρδειας το 15200 είναι στη διάθεσή τους, οποιαδήποτε καταγγελία θα ελεγχθεί».

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ