Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

Τους ευεργέτες και δωρητές του τίμησε ο Δήμος Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. | | |
Τους ευεργέτες και δωρητές του τίμησε ο Δήμος Ναυπλιέων
Ο Δήμος Ναυπλιέων τίμησε και φέτος συμβολικά τους αείμνηστους ευεργέτες ,τους δωρητές του με ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο το οποίο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, στο Ναύπλιο, από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019. 
Οι άνθρωποι οι οποίοι, κινήθηκαν με αγάπη και ανιδιοτέλεια χωρίς να επιζητούν ή να περιμένουν αντάλλαγμα, οι Ευεργέτες-Δωρητές του Ναυπλίου με αλφαβητική σειρά είναι: Χάρολντ Μακ. Γκάσκιν, Άννα, Ιωάννης Ιατρού, Νικόλαος και Ευγενία Ιατρού, Τάκης Ιωάν. Καράπαυλος, Βασίλειος και Καίτη Κοντολέων, Δημήτριος Μανουσάκης, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Μαρία Κων. Ράδου, Αναστάσιος Σταματιάδης, Ιωάννης και Ουρανία Σκούμπη.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε ότι: «Και φέτος τιμήσαμε τους συμπολίτες μας δωρητές, ευεργέτες. Τιμούμε την αγαθοεργία, την ευεργεσία, προς την κοινωνία, προς τον συνάνθρωπο. Την τιμούμε ως δράση, την τιμούμε ως αποτέλεσμα. Εάν θα έπρεπε να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή των τελευταίων ετών, θα προλαβαίναμε λίγο να σκιαγραφήσουμε πολύ επιγραμματικά το μέγεθος και τον παλμό αυτής της κοινωνικής προσφοράς. Χωρίς τη μεγαλοψυχία και τη γενναιοδωρία τους, η πόλη του Ναυπλίου, δεν θα είχε το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Γηροκομείο, το 2ο παιδικό σταθμό, το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και τόσα άλλα. Οι δωρητές και ευεργέτες του Ναυπλίου αποτελούν ένα σημαντικό πρότυπο για αυτό και η μνήμη τους τιμάται από το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου»
Προηγήθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ