ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Εφιαλτική νύχτα από τη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι - Εκκενώθηκαν μοναστήρια - Στη μάχη και ο στρατός (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 π.μ. | | | | |
Εφιαλτική νύχτα από τη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι - Εκκενώθηκαν μοναστήρια - Στη μάχη και ο στρατός (βίντεο)
Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κάτοικους του Λουτρακίου, καθώς ήταν σε εξελιξη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το απόγευμα. 

Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στη «μάχη» με τις φλόγες έχει ριχτεί και ο στρατός. Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά δύο μοναστήρια, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική, με τις δυνάμεις διαρκώς να μεγαλώνουν, κάτι που δείχνει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά.

Η πυρκαγιά από το απόγευμα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και έτσι έγινε δυνατό να γίνουν ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.Στην περιοχή μετέβη και ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συμφωνα με πρωινη ενημέρωση της πυροσβεστικής ενισχύονται οι δυνάμεις & συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ & 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, Εθελοντές & υδροφόρες της περιφέρειας & ΟΤΑ.
Εκκενώθηκαν μοναστήρια

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν νωρίς το απόγευμα το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.
Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.
Πηγή βίντεο - φώτο:korinthostv.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ