ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Δυο νεκροί στην Πελοπόννησο από κεραυνούς - Πλημμύρες στο Πύργο - Ανεμοστρόβιλος στην Καλαμάτα

Δυο νεκροί στην Πελοπόννησο από κεραυνούς - Πλημμύρες στο Πύργο - Ανεμοστρόβιλος στην Καλαμάτα
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί της Τρίτης τη δυτική Ελλάδα, με τα μεγαλύτερα να καταγράφονται σε Ηλεία και Κεφαλονιά. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τους χτύπησε κεραυνός σε Ηλεία και Μεσσηνία αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, στην Ηλεία 35χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του από χτύπημα κεραυνού, ενώ βρισκόταν σε αγροτική έκταση κοντά στα Λεχαινά. Φίλοι του που βρίσκονταν στην περιοχή, μόλις τον είδαν να πέφτει στο έδαφος, ειδοποίησαν τις Αρχές. Ο 35χρονος αλλοδαπός διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου όμως διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Νεκρός από κεραυνό έπεσε λίγο μετά τις 15.00 ένας ακόμη άνδρας στην περιοχή Αλιμάκι του δήμου Τριφυλίας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πρόκειται για άνδρα βουλγαρικής καταγωγής που χτυπήθηκε από τον κεραυνό ενώ μάζευε σίδερα και παλιά αντικείμενα.
Σε πολλές περιοχές του νομού Ηλείας παρουσιάζονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, δένδρα έχουν πέσει κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Σφοδρή καταιγίδα χτύπησε λίγο πριν τις 15.00 την περιοχή του Πύργου με ισχυρούς ανέμους και δεκάδες κεραυνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ για προληπτικούς εκκενώθηκε το 40 Δημοτικό Σχολείο. Aνεμοστρόβιλοι σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους σε Αμαλιάδα και Καλαμάτα προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε σπίτια και αποθήκες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεύονται από αυξημένες κεραυνοπτώσεις. Μόνο μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (δείτε κάτω τον σχετικό χάρτη). Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Την Τετάρτη 25/9 βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται μόνο στα ανατολικά της χώρας. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ