ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ανταρσία στο Μωριά είναι και θα παραμείνει δίπλα στο λαό και τις διεκδικήσεις του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:08:00 μ.μ. |
Η Ανταρσία στο Μωριά είναι και θα παραμείνει δίπλα στο λαό και τις διεκδικήσεις του
 Στο όνομα της Δημοκρατίας εφαρμόζουν τα πιο αντιδημοκρατικά και αντιδραστικά νομοθετήματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν περιμέναμε και κάτι καλλίτερο από τις παρατάξεις που στηρίζουν και στηρίζονται από το σύστημα αλλά ας μη μας κοροϊδεύουν και αυτοί που «αναγκάζονται» να συμμετέχουν σε αυτό κατά δήλωσή τους και να μοιράζονται θέσεις και οφίτσια. 

Κατά τα λοιπά η λαϊκή ετυμηγορία στον κάλαθο των αχρήστων με το 15% να μην μπορεί ούτε καν να θέσει υποψηφιότητα. Να την χαίρονται τη δημοκρατική ευαισθησία τους και οι Νομοθέτες και οι εφαρμοστές της!!! Εμείς θα παραμείνουμε στο πλευρό του λαού και των απλών πολιτών. 

Στηρίζοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του.

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Κάτσαρη Παναγιώτη για τις αρχαιρεσίες στο Π.Σ.

Στο νέο ακόμη πιο αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Τ.Α. έχουμε να αντιμετωπίσουμε:

Από τη μια το Περιφερειαρχοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας των περιφερειών και τις συγκεντρωτικές αντιδημοκρατικές αρμοδιότητες των επιτροπών διοίκησης που διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη. Από την άλλη τις πρόσφατες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που νομοθέτησε η Ν.Δ. για τη σύνθεση αυτών των επιτροπών διοίκησης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα τα μέλη των επιτροπών διορίζονται και καθορίζονται από την παράταξη του δημάρχου-περιφερειάρχη, ώστε οι συσχετισμοί να του δίνουν την απόλυτη πλειοψηφία. Αυτά τα νομοθετήματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση των κατοίκων και των συσχετισμών που εκφράστηκαν στις περιφερειακές εκλογές, αυξάνοντας μάλιστα επιπλέον τις αρμοδιότητες αυτών των επιτροπών παρακάμπτοντας ακόμη και το περιφερειακό συμβούλιο.

Θεωρούμε ότι η σημερινή διαδικασία των εκλογών μελών επιτροπών κλπ αποτελεί συγκάλυψη μιας κατ’ ουσίαν αντιδημοκρατικής διαδικασίας. Το όλο σύστημα αποτελεί παραβίαση της λαϊκής θέλησης και παράκαμψη του περιφερειακού συμβουλίου, που στόχο έχει να επιβάλλονται οι αντιδημοκρατικές - αντεργατικές επιλογές της Ε.Ε., της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω δεν νομιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία και δεν στηρίζουμε την εκλογή κανενός συμβούλου σε αυτές τις επιτροπές, ούτε καταθέτουμε ψηφοδέλτιο με την υποψηφιότητα της δικής μας κίνησης για τη συμμετοχή σε αυτές.

Η Ανταρσία στο Μωριά είναι και θα παραμείνει δίπλα στο λαό και τις διεκδικήσεις του όπως έκανε πάντα μέχρι σήμερα.

Για την Ανταρσία στο Μωριά

Κάτσαρης Παναγιώτης
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ