ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Ανάγκη εμβολιασμού για την γρίπη

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Ανάγκη εμβολιασμού για την γρίπη
Η γρίπη είναι μία εποχική λοίμωξη του αναπνευστικού που μπορεί να κυμαίνεται από πολύ ελαφρή σαν κοινό κρυολόγημα έως πολύ σοβαρή όπως πνευμονία ή οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ(Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) για την περίοδο 2018-2019, 154 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης και 374 νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ(Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές. Τα συμπτώματα της γρίπης ξεκινούν απότομα, διαρκούν από 2-7 ημέρες και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνος μυών και αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συστήνει το αντιγριπικό εμβόλιο ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία από την γρίπη.


Στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση επιπλοκών από τη γρίπη περιλαμβάνονται:

- Άτομα με χρόνιες παθήσεις(άσθμα, άλλες πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκαταστολή, νοσογόνο παχυσαρκία)

- Άτομα ηλικίας άνω 60 ετών

- Έγκυες

Συστήνεται εμβολιασμός σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο υγείας, στα άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών και σε όσους φροντίζουν άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Για την προφύλαξη από τη γρίπη απαραίτητοι είναι οι κανόνες υγιεινής:

· Κάλυψη του βήχα και φτερνίσματος με χαρτομάντιλο

· Καλό πλύσιμο χεριών

· Αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους

· Πλήρης ανάρρωση των ασθενών μέχρι την επιστροφή στις δραστηριότητες τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ