ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Το Fougaro Jazz Festival δίνει το 7ο ραντεβού του στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:16:00 μ.μ. | | | |
Το Fougaro Jazz Festival δίνει το 7ο ραντεβού του στο Ναύπλιο
Τo Fougaro Art Center στο Ναύπλιο, ανοίγει διάπλατα τις πύλες τoυ και την αγάπη του στην ελληνική jazz μουσική παρουσιάζοντας για δύο μέρες μερικά εξαιρετικά δείγματα αυτής, σε μία μοναδική φεστιβαλική ατμόσφαιρα με ελεύθερη είσοδο. 

Μιλήσαμε με τον Χάρη Καββαδία, καλλιτεχνικό διευθυντή του Fougaro Jazz Festival, για να μας πεί για τα φετεινά δρώμενα κι όχι μόνο.

Στο αίθριο του Φουγάρου είχατε φέτος μια έντονη δραστηριότητα στο κομμάτι των πέντε μεγάλων συναυλιών, που θα ολοκληρωθεί με το Φεστιβάλ Τζαζ σε λίγες μέρες. Ποια είναι η γεύση που άφησε και ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;

Χαρά και ικανοποίηση όχι μόνο για την αθρόα προσέλευση του κόσμου, που ξεπέρασε τα 4.000 άτομα όλων των ηλικιών, αλλά γιατί είναι σημαντικό να βλέπεις μετά το τέλος της κάθε συναυλίας ανθρώπους χαρούμενους και χαμογελαστούς για αυτό που παρακολούθησαν. Από την άλλη είναι μια επιβράβευση και για όλους εμάς στο Φουγάρο που προσπαθούμε για το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Τι μας φέρνει το προσεχές φeστιβάλ;

Το Fougaro Jazz Festival δίνει το καθιερωμένο από το 2013 ραντεβού κάθε φθινόπωρο σημαίνοντας και το φινάλε της συναυλιακής τζαζ σεζόν. Φέτος έχουμε πέντε εξαιρετικές μπάντες, από τις οποίες οι τρεις έχουν σημαντικές γυναίκες δημιουργούς - ερμηνεύτριες στο είδος που υπηρετούν. Επίσης μια παράλληλη δράση, παρουσιάζοντας έκθεση με βιβλία και περιοδικά που έχουν άμεση σχέση με την τζαζ. Υλικό από τη προσωπική συλλογή μου καθώς κι από εκδόσεις που υπάρχουν στη πλούσια συλλογή της βιβλιοθήκης του Φουγάρου.


Είδα στο πρόγραμμα μεγάλα σχήματα φέτος. Πως προέκυψε ;

Πράγματι, εκτός από το σχήμα των Flying Jazz Trio, οι υπόλοιπες μπάντες είναι από πέντε μέχρι επτά άτομα. Ο κόσμος θα χορτάσει μουσική και ερμηνείες από προικισμένους παίκτες με όργανα που δεν τα βλέπουν και δεν τα ακούνε συχνά και σπουδαίες βέβαια ερμηνείες.

Από το 2013 μέχρι και το προσεχές φεστιβάλ πόσα σχήματα θα έχουν εμφανιστεί και πόσοι μουσικοί ;

2 γκρουπ με 173 μουσικούς μαζί με το ερχόμενο.

Βλέποντας εξειδικευμένα site όπως είναι το allaboutfestival.gr και το jazzonline.gr παρατήρησα την πληθώρα των τζαζ φεστιβάλ που γίνονται σε όλη τη χώρα, κυριολεκτικά δεκάδες είναι. Η τζαζ δεν είναι και η πιο δημοφιλείς μουσική για να συμβαίνει αυτό ;

Ναι συμβαίνει όπως το αναφέρεις. Βοηθάει όμως, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών να υποστηρίζεται από την Περιφέρεια, από Δήμους, από ξένες πρεσβείες ή από προγράμματα. Για αυτό βλέπεις σε κάποια από αυτά να έχουν στο πρόγραμμά τους και αξιόλογα ξένα σχήματα. Δεν είναι κακό αυτό, αρκεί να μη γίνονται για να γίνονται, δηλαδή να έχουν ενδιαφέρον πρόγραμμα, καλή τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση του κόσμου. Το Φουγάρο δεν έχει καμία σχέση υποστήριξης, και αυτό έχει τη σημασία του. Εξάλλου υπάρχει και η κρίση του κόσμου που αποτυπώνεται στην αξιολόγηση της σειράς κατάταξης (ranking) στο jazzonline.gr κάθε χρόνο, όπου είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση και τις κριτικές των θεατών.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9


21.30–22.30 HAPPY DOG PROJECT: Jeff Gonzalez (mc, rap), Γιάννης Δημητριάδης
(πλήκτρα), Γιάννης Τσερώνης (βαρύτονο σαξόφωνο), Γιάννης Δημάκος (κιθάρα), Στέλιος Μακρής (τρομπέτα), Πάνος Τομαράς (μπάσο), Βαγγέλης Κασβίκης (drums)

23.00 – 24.00 FLYING JAZZ TRIO: Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Βασίλης Ποδαράς
(drums), Στέφανος Ανδρεάδης (κιθάρα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9

21.00 – 22.00 REGINA: Regina (φωνή), Βασίλης Ρακόπουλος (κιθάρα), Τάκης Φαραζής (πιάνο), Βασίλης Ποδαράς (κρουστά), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο), Αντώνης Λαδόπουλος
(σαξόφωνο)

22.30 – 23.30 TERRY VAKIRTZOGLOU QUINTET: Τerry Vakirtzoglou (φωνή), Μιχάλης Καπηλίδης (drums), Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Κώστας
Κωνσταντίνου (μπάσο)

24.00 – 01.00 JEEPERS CREEPERS: Ελισάβετ Μητσού (κιθάρα / φωνή), Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι), Γιώργος Θωμόπουλος (τρομπέτα), Χάρης Πανταζής (κοντραμπάσο), Σεραφείμ Τουρίκας (drums)

FOUGARO JAZZ FESTIVAL #7
Ώρα Έναρξης 20:00 με τον DJ Vangelis K. σε ήχους της Jazz Μουσικής κι όχι μόνο

Είσοδος ελεύθερη

H Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας στο Fougaro Jazz Festival #7.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ