Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

"Χαράς Ευαγγέλια": Το 1938 φτάνει το πρώτο αυτοκίνητο στο Αραχναίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. | | |
"Χαράς Ευαγγέλια": Το 1938 φτάνει το πρώτο αυτοκίνητο στο Αραχναίο
Τον Φεβρουάριο του 1938, χαιρετίστηκε από τον αργολικό τύπο η εγκαινίαση του αμαξιτού δρόμου Ναυπλίου-Αραχναίου.Στις 9 Φεβρουαρίου 1938 πρώτος ο Μερμπακίτης αυτοκινητιστής Ιωάννης Καμποσιάδης οδήγησε το υπ’ αριθμ. 26084 αυτοκίνητό του στο Χέλι. Οι κάτοικοι του χωριού - σύμφωνα με το άρθρο- τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και τρελοί από χαρά το πήραν στους ώμους τους και το μετέφεραν στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Εκτός από τον οδηγό του οχήματος, η εφημερίδα απονέμει ένα μεγάλο Εύγε στους κατοίκους του Αραχναίου, οι οποίοι χάρη στην δική τους προσωπική εργασία και στη βοήθεια της πολιτείας κατόρθωσαν να διανοίξουν την πρώτη αμαξιτή οδό που θα τους συνδέει με το Ναύπλιο, κάτι για το οποίο αγωνίζονταν για πολλά χρόνια.

Εντύπωση κάνει που το Αραχναίο ονομάζεται κωμόπολη. Πράγματι, προπολεμικά, παρουσίασε μια δημογραφική έκρηξη και άγγιζε τις δύο χιλιάδες ψυχές που συνήθως είναι το συμβατικό όριο ανάμεσα στο χωριό και την κωμόπολη. (Σύμφωνα με την απογραφή του 1940 το Αραχναίο κατοικούν 1930 κάτοικοι).

Κεντρική φώτο αρχείου

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ