ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

2019 από Ασίνη σε Ασίνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:29:00 π.μ. | |
2019 από Ασίνη σε Ασίνη
Την Κυριακή το πρωί στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 το σωματείο μας «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» οργάνωσε ημερήσια εκδρομή, με αφετηρία την έδρα του, το Δημοτικό σχολείο της Ασίνης, της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης, του Δήμου Ναυπλίου. 

Σκοπός μας ήταν να έρθουμε σε επαφή, με μία από τις αποικίες των προσφύγων της Ασίνης, μετά από τον διωγμό τους από τους Αργείους, τον 7ο π.Χ. αιώνα.
Η διαδρομή που κάναμε οδικώς με πούλμαν, κράτησε λίγες ώρες, όμως πριν από περίπου 2700 χρόνια κάποια καράβια μετέφεραν μέρος από τον πληθυσμό της Ασίνης της Αργολίδας, στην τοποθεσία με την τότε όνομασία Ρίο, της σημερινής τοπικής κοινότητας της Κορώνης, στη Μεσσηνία.
Μόλις εγκαταστάθηκαν, έδωσαν το όνομα Ασίνη και στη νέα τους πατρίδα. Στην περιοχή που προσφέρθηκε από τους Σπαρτιάτες για να φιλοξενήσει τους διωχθέντες συμμάχους τους, αργότερα μεταφέρθηκε η Αρχαία Κορώνη, αλλά η ονομασία Ασίνη υπάρχει επίσημα σαν όνομα ενός συνοικισμού της Κορώνης, μέχρι και σήμερα. Στην Ασίνη της Μεσσηνίας, μας υποδέχθηκε η σημερινή κοινωνία της Ασίνης, με συντονιστή τον Εξωραιστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΣΙΝΗ».
Η φιλοξενία τους ήταν τόσο θερμή που έκαναν να αισθανθούμε πως είμαστε σπίτι μας και μας προσέφεραν όμορφα χειροποίητα δώρα από τη γη της Μεσσηνίας. Το καλύτερο δώρο ήταν ένα υπέροχο «καλλιτεχνικό» δημιούργημα, ένα χειροποίητο ψωμί με πολλά στολίδια ως σύμβολο της δύναμης της φιλίας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην Ασίνη της Μεσσηνίας με την Ασίνη της Αργολίδας.
Φωτογραφικό υλικό υπάρχει στη σελίδα μας στο facebook «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης& Αγίας Παρασκευής», στην Δημόσια Ομάδα που χρησιμοποιεί ο σύλλογος της Ασίνης της Μεσσηνίας «Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Ασίνης», στους λογαριασμούς μελών και στο κανάλι μας στο youtube «Το Καστράκι», υπάρχει ένα βίντεο λίγων λεπτών από την Κυριακάτικη βόλτα μας. 

Με Τιμή, το Δ.Σ. 
ΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΛΑΟΓΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΙΝΗΣ & ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ