Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Τα θέματα που έθεσε η "Δυνατή Πόλη Ξανά" στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Οκτωβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 π.μ. |
Τα θέματα που έθεσε η "Δυνατή Πόλη Ξανά" στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Οκτωβρίου
Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών (Δευτέρα 21.10.2019).

Α. Ταξίδι στις Κάννες και βράβευση του Δημάρχου

Μετά την ενημέρωση που έκανε ο κ. Δήμαρχος σχετικά με την επίσκεψή του στις Κάννες , την βράβευσή του και τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από πολίτες και ΜΜΕ για την αξιοπιστία της εκδήλωσης και των διοργανωτών ο επικεφαλής της παράταξης κ. Χειβιδόπουλος δήλωσε :

«Η Δυνατή Πόλη Ξανά δεν θα αρνηθεί ποτέ την έγκρισή της σε οτιδήποτε θεωρεί ότι θα προβάλει τον Δήμο μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ίδιο κάναμε και στην περίπτωση αυτή, μετά βέβαια από τις διαβεβαιώσεις που μας δόθηκαν από τον κ. Δήμαρχο. Δυστυχώς τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα σε ΜΜΕ , Sites και social media στην Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνουν ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση και τα βραβεία δυστυχώς αντί να πετύχουν την προβολή του Δήμου μας, προκάλεσαν δυσφημιστικά και χλευαστικά σχόλια που τίποτα δεν προσφέρουν στην πόλη μας και επιπλέον εκθέτουν όλους εμάς που καλοπροαίρετα δώσαμε την συγκατάθεσή μας για την μετάβαση και συμμετοχή του Δημάρχου και της πόλης σε μια τέτοια κερδοσκοπική και μόνο εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν άνθρωποι που στόχο έχουν μόνο την κερδοσκοπία και καμία σχέση τελικά δεν έχουν με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και με τον ΟΗΕ. Φυσικά οι δηλώσεις του Δημάρχου για συνομωσία «των δυνάμεων του κακού» και του Σόρος εναντίον του, μόνο ενίσχυση των ειρωνικών σχολίων μπορούν να προκαλέσουν…»

Β. Ειδική Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Ν. Κίο και γενικότερα στον Δήμο Άργους Μυκηνών.
Με Πρωτοβουλία της παράταξής μας όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης καταθέσαμε πρόταση για άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση με το παρακάτω θέμα:

«Τα φαινόμενα παραβατικότητας στον Δήμο Άργους Μυκηνών και ειδικότερα στην Δημοτική Ενότητα της Ν. Κίου και η ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τους με την συνέργεια όλων των απαιτούμενων φορέων και υπηρεσιών του Ελληνικού Κράτους και του Δήμου.»

Ο Δήμαρχος έκανε δεκτό το αίτημα του συνόλου της αντιπολίτευσης και αναμένετε να οριστεί άμεσα από τον Πρόεδρο η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή πολιτών και φορέων της Ν. Ίου , αλλά και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της πολιτείας.

Γ. Ερώτημα απεύθυνε η Δυνατή Πόλη Ξανά προς τον Δήμαρχο για την πορεία υλοποίησης των ενταγμένων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, έργων συντήρησης των αθλητικών υποδομών του Δήμου Άργους Μυκηνών και η υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων

Συγκεκριμένα ρωτήσαμε τον κ. Δήμαρχο:

Γιατί δεν έχουν υπογραφεί από τον κ. Δήμαρχο οι προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για τα έργα που αφορούν:

1. Προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Ν. Ηραίου και στο γήπεδο 5Χ5 Μπόρσα του Δήμου Άργους Μυκηνών

2. Προμήθεια και τοποθέτηση Κερκίδων στο Γήπεδο Λιμνών του Δήμου Άργους Μυκηνών

3. Προμήθεια και τοποθέτηση Κερκίδων στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στην Ν. Κίο του Δήμου Άργους Μυκηνών

4. Προμήθεια και τοποθέτηση λυομένων αποδυτηρίων στο Γήπεδο Φιχτίων του Δήμου Άργους Μυκηνών

Όλα τα παραπάνω χρηματοδοτούνται από το Π.Δ.Ε. και κινδυνεύουν από την καθυστέρηση να χαθούν για τον Δήμο μας.

Ο κ. Δήμαρχος στην σύντομη απάντησή του τόνισε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με την Περιφέρεια και περιμένει να του αποσταλούν οι νέες προγραμματικές συμβάσεις και να προχωρήσουν τα έργα όταν θα είναι έτοιμη η Περιφέρεια.

Η Δυνατή Πόλη Ξανά θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Ι. Μαλτέζο και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τον Αθλητισμό κ. Ι. Ματζούνη για να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης του χρηματοδοτούμενου από το Π.Δ.Ε. προγράμματος Συντήρησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Π.Ε. Αργολίδας και τους χρόνους υλοποίησης για όλα τα έργα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Δ. Ένταξη του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Η ένταξη του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στο ΠΕΠ Πελοποννήσου αποτελεί την δικαίωση όλων όσων προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό. Του Δήμου , της Περιφέρειας , της εκπαιδευτικής κοινότητας , των μαθητών και των γονιών τους, της κοινωνίας της Προσύμνης που χρόνια τώρα αγκαλιάζει και στηρίζει το σχολείο και φυσικά των ομογενών της Προσύμνης, που δίχως την αγνή συνεισφορά τους και το ενδιαφέρον τους , πιθανά δεν θα ήταν εύκολη η ολοκλήρωση της προσπάθειας ανέγερσης ενός σύγχρονου Μουσικού Σχολείου και στην Αργολίδα.

Ε. Αντιπρόσωποι για την Π. Ε. Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ Πελοποννήσου)


Στην εκλογή των αντιπροσώπων της παραταξής μας στην συνέλυση της ΠΕΔ Πελοποννήσου εκλέχθηκα οι παρακάτω:

Χειβιδόπουλος Αναστάσιος (Τακτικό Μέλος)
Γαλάνης Γιάννης (Τακτικό Μέλος)
Γκαρκάσουλας Κώστας (αναπληρωματικό Μέλος)

Από το Γραφείο Τύπου της Παράταξης Δυνατή Πόλη Ξανά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ