ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Πιστώσεις 3.500.000 ευρώ στην Αργολίδα για έργα ασφαλτοστρώσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:37:00 π.μ. | | | |
Πιστώσεις 3.500.000 ευρώ στην Αργολίδα για έργα ασφαλτοστρώσεων
 Η πορεία των μελετών των ήδη ενταγμένων, αλλά και των προς ένταξη, στο ΕΣΠΑ έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε -υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- την Δευτέρα (14/10/19) στην Τρίπολη.

«Έγινε “ακτινογραφία” της κατάστασης, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, των μελετών των ήδη ενταγμένων, αλλά και όσων έργων πρόκειται να ενταχθούν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην πιο πάνω σύσκεψη, στην οποία μετείχαν υπηρεσιακοί από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων όλων των Π.Ε. κι από την κεντρική Διεύθυνση Εργων της Περιφέρειας, όπως επίσης και χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας εν όψει του χειμώνα, ως προς τους καθαρισμούς ρεμάτων και τους αποχιονισμούς, θέματα για τα οποία δόθηκαν οι αναγκαίες κατευθύνσεις.

Ιδιαίτερα τονίστηκε από τον περιφερειάρχη το ζήτημα της χρήσης των μηχανημάτων, σημειώνοντας ότι «έδωσα εντολή να γίνουν διαγωνισμοί και να σταματήσει το μέχρι τώρα καθεστώς ενοικίασης μηχανημάτων».

Εξ άλλου, στην ίδια σύσκεψη έγινε ο καταμερισμός ανά Π.Ε. πιστώσεων, συνολικού ύψους 12.100.000 ευρώ, για έργα ασφαλτοστρώσεων (άσφαλτος επί ασφάλτου) στο οδικό δίκτυο της κάθε μίας Περιφερειακής Ενότητας, ως εξής: Αργολίδα 3.500.000 ευρώ, Αρκαδία 2.000.000 ευρώ (περιλαμβάνεται και διαγράμμιση), Κορινθία 1.100.000 ευρώ και Λακωνία 4.500.000 ευρώ και στη Μεσσηνία 1.000.000 ευρώ.

«Γίνεται ισοκατανομή σε κάθε Π.Ε. κι αν το έργο δεν υλοποιηθεί όπως προβλέπεται στις μελέτες, η πίστωση θα διατίθεται σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα» σημείωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ