Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Στο Ναύπλιο ανέσυραν από την μνήμη και την Ιστορία το έπος του ΄40

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:49:00 μ.μ. | | | | |
Στο Ναύπλιο ανέσυραν από την μνήμη και την Ιστορία το έπος του ΄40
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, το έπος του ΄40 δεν ήταν μόνο του στην ιστορική αίθουσα …Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ το ανέσυραν από την μνήμη και την Ιστορία…

…το συνόδευσαν και το ξαναθύμισαν ο Άκης Μπούρας με την ομιλία του και η Δέσποινα Στεφανίδου με την φωνή της και τις υπέροχες εκτελέσεις στο πιάνο των τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο, της τραγουδίστριας της νίκης.
Η ομιλία του ποιητή έδεσε με εμβόλιμα τραγούδια του έπους και κράτησε σε διαρκή εγρήγορση το κοινό που είχε γεμίσει την αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου.
Τιμήθηκαν όλοι εκείνοι οι Έλληνες, οι γνωστοί μας και οι άγνωστοι, που πολέμησαν εναντίον του πολέμου και των δεινών που αυτός προκαλεί… που πολέμησαν για την ζωή, την αξιοπρέπεια, την δημιουργία, την ελευθερία… για την γη του πνεύματος που εδώ και εικοσιπέντε αιώνες δόμησε τον ανθρώπινο νου και την πάλη του με τις αιώνιες αξίες…
Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου ο ΄΄ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ και η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός (ποτέ απών από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις), οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Ρούτουλας, Ν. Αναστασίου, Γ. Καχριμάνης, Κ. Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Δαμιανός, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Π. Κοντός, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θ. Παπαθανασίου, ο διατελέσας Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ιωάννης Ρούτουλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Γ. Κόνδης, σχεδόν άπαντα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, λογοτέχνες και ποιητές καθώς και πλήθος Ναυπλιέων.
Ας ονειρευτούμε με το μεγαλείο των πατεράδων μας και ας διδαχτούμε από την προίκα που μας κληροδότησαν…
Από το Διοικητικό Συμβούλιο
του Προοδευτικού Συλλόγου 
"Ο Παλαμήδης"
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ