ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ο Γιάννης Γκιόλας στη 9η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 π.μ. | | | |
Ο Γιάννης Γκιόλας στη Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη
 Κυριακή 27 Οκτώβρη 2019, μέσα σε μια ανοιξιάτικη, ηλιόλουστη ατμόσφαιρα , σύσωμη η Ερμιονίδα γιoρτάζει έναν ακόμα από τους θησαυρούς της γής της, «Το Ρόδι». 

Η καλοκαιρία που έσκασε μέσα στο φθινόπωρο ,επέτρεψε στους παραγωγούς Ροδιού, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό,στα Σχολεία, στους καλλιτέχνες και στους συλλόγους Ερμιονίδας να στήσουν τα φροντισμένα περίπτερα τους κατά μήκος της βόρειας παραλίας στο λιμάνι της. 
Ένα χαρούμενο πλήθος επισκεπτών απόλαυσε τον καρπό της Ερμιόνης, τους χυμούς των Ροδιών,τα γλυκά με Ρόδι,τα λουκούμια,τα λικέρ,τα παγωτά από Ρόδι ! 
Η γιορτή δεν έχει πια σαν μοναδικό στόχο της να προβάλει το «Το Ρόδι Ερμιόνης », που έχει πλέον κερδίσει, από 11/1/2018,την προστασία ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ, την προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδείξη ΠΓΕ, καθώς και τον τίτλο Εγγυημέων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προιόντων της Ευρωπαικής Ένωσης ΕΠΙΠ,με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Οικονομίας ΣΥΡΙΖΑ, κ.Ευάγγελο Αποστόλου. 
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ερμιόνης και η άοκνη πρόεδρος του,κ.Λιάνα Οικονόμου κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειες ετών και επίσημα να δώσει την αξία που δικαιούτο.Τα πεντανόστιμα και μοναδικά ΡΟΔΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ,ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση τους, τις ευεργετικές τους ιδιότητες, το έντονο κόκκινο χρώμα τους, αλλά και το πολύκαρπο σχήμα τους. Εχουν αποσπάσει παγκοσμίως τις καλύτερες κριτικές, ενώ σπουδαίοι γευσιγνώστες και ειδικοί τροφίμων τα χαρακτηρίζουν ως τα καλύτερα στον κόσμο. Ο λόγος για τα φημισμένα ρόδια Ερμιόνης, μια ξεχωριστή ποικιλία που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στην Αργολίδα. 
Η ροδιά είναι ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα δέντρα στον κόσμο και την Ελλάδα. Στη χώρα μας η καλλιέργειά της είναι αρχαιότερη από αυτή της αμυγδαλιάς και της βερικοκιάς και σύγχρονη με την καλλιέργεια της ελιάς, του αμπελιού και της συκιάς. Από τα αρχαία χρόνια μάλιστα η ροδιά ήταν γνωστή σαν φαρμακευτικό φυτό, ενώ θεωρούταν και αγαπημένο φρούτο των ολύμπιων θεών. 
Την Γιορτή του Ροδιού άνοιξε Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Ερμιόνης Ιωσήφ Μερτύρης, παρουσιάστριες δυο όμορφες ερμιονίτισες, η Μπάγια Αντωνοπούλου και η Βιβή Μπουγιούρα. Ακολούθησαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώσης, πρώτος στην ομιλία του.Χαιρετισμούς απύφθηναν στη συνέχεια,ο Βουλευτή της Ν. Δ. Γιάννης Ανδριανός, ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας , ο Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς,ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Ε Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο περιφερεαικός σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης,ο εκπρόσωπος των παραγωγών ροδιού Δημήτρης Κόντος,το μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αργολίδας Χρυσαυγή Μερτύρη,και τέλος έκλεισε το μέρος των ομιλιών και των χαιρετισμών,ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. 
Φιλοτεχνήθηκε και η μασκότ της γιορτής, η κούκλα με το όνομα Ροδούλα που παραδόθηκε από τους διοργανωτές στην υπεύθυνη του Μουσείο Παιχνιδιών κ. Μαρία Τράκη να φιλοξενηθεί στις προθήκες του και κάθε χρόνο τέτοια μέρα να παρουσιάζεται για να αποτελεί τη μασκότ της γιορτής του ροδιού... 
Στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την έκθεση.

Φυσικά από την 9Η Γιορτή Ροδιού δεν θα μπορούσε να λείψει, ο πανταχού παρών δημοσιογράφος, μπλόκερ , Σταμάτης Δαμαλίτης με την κάμερα στο χέρι ,ετοιμοπόλεμος, να καλύψει όλες τις σημαντικές στιγμές της Ερμιονίδας.

Κατόπιν σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησαν χοροί από τη ΧΟΕΡ που πλαισίωσε την Γιορτή με ιδιαίτερη επιτυχία και φέτος.

Γιάννης Γκιόλας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ