ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ναύπλιο για τον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. | |
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ναύπλιο για τον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό
Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό που διοργάνωσαν ενεργοί πολίτες της περιοχής μπροστά από το Δημαρχείο του Ναυπλίου.

Περισσότερα από 100 άτομα από το Ναύπλιο, το Άργος και τις γύρω περιοχές συγκεντρωθηκαν καταγγέλλοντας την Τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία, ενώ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις με σχετική ομιλία από την Κορίνα Ρεπούση, δικηγόρο από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωση τους οι Ενεργοί πολίτες ανέφεραν:

"Συγκλονισμένοι και ανήσυχοι παρακολουθούμε την εισβολή του τούρκικου στρατού και των φονταμενταλιστικών παραστρατιωτικών ομάδων που μάχονται στο πλευρό του στην Βορειοανατολική Συρία, τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, τις σφαγές, το νέο προσφυγικό κύμα, την προσπάθεια εθνοκάθαρσης του κουρδικού στοιχείου που είναι πλειοψηφικό σε αυτή την περιοχή.
 Την ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώνει το πράσινο φως που άμεσα ή έμμεσα έχουν δώσει οι μεγάλες δυνάμεις στην κυβέρνηση της Τουρκίας, η αλλοπρόσαλλη και αντιφατική πολιτική τους, καθώς και η εμφανής απροθυμία τους να συγκρουστούν για οικονομικούς ή/και γεωπολιτικούς λόγους με την Τουρκία. Υποτονική είναι η αντίδραση και της ελληνικής κυβέρνησης.
Σταθερή μας πεποίθηση είναι ότι μόνο η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής μας, το απαραβίαστο των συνόρων, καθώς και το δικαίωμα όλων των λαών να έχουν την δική τους πατρίδα, να μιλούν τη γλώσσα τους και να αναπτύσσουν τον πολιτισμό τους σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα τους μπορούν να διασφαλίσουν το κοινό μας μέλλον και την ευημερία μας."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ